Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život a smrt

28. 11. 2005
2
0
964
Autor
Frost

Život a smrt

 

Běžel seč mu síly stačily. Les už byl blízko, jeho tiché šumění nevěstilo nic dobrého. Neohlížel se, jen běžel, zuřivě přitom oddychoval, jako by raději vypustil duši než zpomalil. Vběhl do lesa, ale nezastavil se, běžel dál, jako štvaná zvěř. Přeběhl přes lesní cestičku hlouběji do temného lesa, do tmy, tam, kde světlo nemá potřebnou sílu. Běžel, nevšímal si strašidelných stínů, nevšímal si zvědavých očích srnky, nevšímal si větviček bičujících jeho tělo. Běžel. Běžel a najednou upadl, možná zakopl, možná už nemohl, upadl. Chytil se za tvář, nemohl křičet, nemohl vstát, nemohl skoro nic, jenom se kroutit na zemi v křeči. Nohy se mu škubali jako by chtěly ještě běžet, slzy mu stékaly po tvářích, ale nemohl křičet. Ozývalo se jen sípání, zoufalost.

 Les jakoby nebyl, jen tma. Noc, která se probudila, černý prostor. Všude, byl téměř hmatatelný. A na konci tmy světlo, jasné světlo. Blížilo se, to jak se přibližoval k němu. S rukama nataženýma před sebe, s útěchou na tváři, s nadějí… Ne, nebyla to naděje, bylo to zoufalství, nebylo to světlo, byla to tma, byla to tma…

 

Ležel tam hodinu, dvě hodiny, tři… Ale nic kolem něj, žádný život, žádný zpěv ptáků, žádné zvíře. Bylo tam mrtvo, až moc mrtvo a tma, spousta tmy.

 

Otevřel oči, pohnul se. Nejdříve na jednu, pak na druhou stranu. Osvítil ho měsíc, rozhlédl se, ale nikde nebyl žádný život. Postavil se na nohy. Chvíli jen tak stál, koukal, ale neviděl nic, byl v lese, byla tma.

 

Potom šel, šel pomalu, zmaten, ztracen…zatracen, navždy zatracen…


eleja
08. 01. 2006
Dát tip
jenom mala gramaticka: nohy se mu skubalY jo a jeste tahle veta neni vubec seesky:Blížilo se, to jak se přibližoval k němu. :-) a mimochodem, proc tak bezel? ;-)))))

Placidus
29. 11. 2005
Dát tip
Nemyslím ze by nekdo byl navzdy ztracen..Nedávno jsem premítal nad smrtí jelena který po zásahu do srdce ubehl jeste sto metru..Bylo by smutné kdyby byla vecnost zastavena vzdy v hodine smrti. Sice si kazdý asi smrt vychutná ale i mezi tam a tady musí být nejaký pohyb ci vývoj..No jsou to jen uvahy tobe dám tip.

ošklivé, já...namíchnutý byl...těšil se na pěkné počtení a ...zklamání

slonovina2
28. 11. 2005
Dát tip
Blížilo se, to jak se přibližoval k němu. S rukama nataženýma před sebe, s útěchou na tváři, s nadějí… Ne, nebyla to naděje,…

kakání
28. 11. 2005
Dát tip
V lesících se krásně kaká..

Furthimwald
28. 11. 2005
Dát tip
jak vidno, nejen v lesících...

Eidam
28. 11. 2005
Dát tip
mno jo. les je místo duchovní

Frost
28. 11. 2005
Dát tip
No, je videt, ze jste vubec nepochopili o co jde... kazdopadne ani o kakani ani o behani v zacarovanym kruhu ne... mate holt velmi spatnou predstavivost... a take nemate ani sajna o tom, o cem pisu... siky za kritiku :P

mortecino
28. 11. 2005
Dát tip
froste, je to dobrý ale uznej, že proto, jak je to napsaný si pod tím každej může představit spouuustu věcí a ne že by to bylo špatně a můžeš říkat že sem to nepochopil jak ty, mě je to jedno, páč já to pochopil po svém a vysvětlovat vám to nebudu. ode mě máš ale tipa.

Frost
28. 11. 2005
Dát tip
Máš pravdu... každopádně je škoda, že si svůj názor necháváš pro sebe...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru