Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BUDÍK, aneb vděčnost až za hrob

30. 11. 2005
1
0
1300
Autor
Baron_Samedi

No tak původně to byla kratičká školní práce, ale řek jsem si proč to jsem nedát, když už jsem si s tím dal tu práci :D.Kdyby vám připadalo že to poněkud postrádá interpunkci tak si toho prosím nevšímejte :) jinak by to mělo být gramaticky správně. Ty čárky někdy (možná) opravím. Stručně by se to dalo taky nazvat kratičké vypravování mého VLASTNÍHO budíku :D

„Ach jo no to je život. Proč zrovna já? Proč musím zrovna já být ta nenáviděnější věc v domě? Co jsem komu udělal? Večer se div nezpřetrhá, aby si mě nezapomněl nařídit a ráno pokaždé dostanu ránu, až skoro přestávám fungovat. Jak to??!! To mi teda řekněte co mám vlastně dělat? Sám si mě nařídí a ráno nadává když ho vzbudím. Jen jednou jsem ho chtěl potěšit a zazvonil jsem jen o tři čtvrtě hodiny později. No a co si myslíte že se stalo? Dostal jsem vyhubováno ještě víc. Ani si nedokážu představit, co by mi udělal, kdybych zazvonil o tu tři čtvrtě hoďku dřív. To bych snad letěl z okna či co. Tak je to zatraceně nějaká spravedlnost?? Člověk se… vlastně budík se tady snaží plnit poctivě svoje řemeslo a oni na něj takhle. Tuhle mě dokonce, no představte si to, chtěl vyhodit. Že jsem prej přestal fungovat no. Prdlačku jsem přestal fungovat!! Došla mi baterka to je to. Už, už jsem si myslel že je se mnou amen a že se sejdu s ostatními budíky v křemíkovém nebi. Jen proto, že mi došla baterka. No vidíte to. Člověk přijde, sedne si a dlabe. Ale že i jeho budík potřebuje energii, to ho jaksi nezajímá. On snad ani netuší jak budík funguje. To je na tom jejich gymplu neučili. Jak funguje budík pchá. To ví každý malý dítě jak funguje budík. To vím sakra i já jak funguje budík. A to se mi nějakého zvláštního vzdělání ani nedostalo. Žádnej gympl. Kdepak. Na to jak mám zvonit nemusím být gymplák ne? No ne? No řekněte. No je pravda češtinu nemám nejlepší. Ale furt ještě vím jak funguju. No ale to je jedno. No ale na druhou stranu když jsem mu tuhle spadnul na zem, tak se tak lek… no myslel si že jsem přestal fungovat nebo co. Ale kdybych přestal fungovat při takovýhle malý ráně… no… když o tom tak přemýšlím… vždyť to bych byl každý ráno mrtvej!! Dočista mrtvej, jako nefunkční, nebo rozbitej!! Hergot já jsem se ale rozjel. Už úplně zapomínám, že bych měl mluvit trochu spisovně. A že já to teda dovedu. A to ani nemám ten jeho gympl. To byste koukali jak já umím mluvit spisovně. Když chci tak umim bejt spisovnej úplně v klídku. Jo takže od teď. No… tak kde sem…jsem skončil? No to kdybych teď věděl. Nevadí. Ale já se mu jednou pomstím. Jednou až my stroje tu jeho lidskou rasu ovládneme, tak ho budu mlátit já vod rá… vlastně OD rána do večera. Jen počkej ty holomku. Já ti to jednou spočítám. Já ti jednou tak zazvoním, že se z toho neprobereš.
Heleďte se to byste ale fakticky nevěřili, ten pitomej budík se mi už pomstil. Asi dva dny potom, co jsem to napsal mě ten ..ehm... ošklivej budík vzbudil o hodinu dřív. Což není nic hroznýho že jo. Tu hoďku si rád odležim a pak vstanu. Jenže já si toho nevšim!!!! Šel jsem na autobus o hodinu dřív a bylo mi sakra divný proč je taková tma že svítěj hvězdy :) A ještě jsem byl vystresovanej že jsem zaspal.

zelva
30. 11. 2005
Dát tip
...tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru