Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

být sam a volný nebo mít někoho a být šťasný

30. 11. 2005
0
0
1270
Autor
MMuf

Samota je horší než smrt, ale zavislost (i na někom) je smrtelná.

Chtěl bych se zeptat široké veřejnosti co si myslí , co je podle vás lepší? Žít sám a užívat si všecho na 100% nebo se o všechno dělit s holkou/klukem svých snů?
A jake máte zkušenosti s životem ve dvou? (delší dobu).
MMuf
06. 12. 2005
Dát tip
Myslí že i díky teto diskuzi jsem dospěl ke smíru ve své duši. Pořad jsem nevěděl co laska je , ted už vím (ale je to jen muj nazor) laska to je dar ,něco jako hudební sluch..i když velice intezivní , něko má na to se stát dokonalým hudebníkem a někdo má na to se stát celoživotním partnerem.

Vihar
05. 12. 2005
Dát tip
samota sice vypadá jako bolestnější, ale ve srovnání s umíráním (i smrtí) má šanci narozdíl od nich být toliko pomíjivá, kdežto ony jsou definitivní... Člověk je tvor společenský, tedy je lepší žít pospolu, i když každé soužití občas zaskřípe. Jen nesmí drhnout tak, že by se zastavilo nebo ulámalo zuby a tak...

Vihar
05. 12. 2005
Dát tip
nevím, zda se rozesílají hr avíza, když jde o diskuzi, tak prosím jemně...

Mahora
05. 12. 2005
Dát tip
Řekla bych, že pokud jsi sám, je těžké si něco užívat na 100 procent - krása je právě v tom se o ty hezké věci podělit s někým, koho máš rád. Z těch dvou věcí, které jsi dal na výběr je samozřejmě a jednoznačně lepší žít s dívkou/klukem svých snů, v takovém případě dělení je spíše pozitivní, neboť to sice znamená dávat - ale i dostávat. Problém spíše spočívá v tom, že většinou se s někým "dělíme", ačkoliv to není partner našich snů.... ale na to přijdeme třeba až po letech a nemáme chuť/sílu vše bourat. Spousta lidí tedy zůstává ve svazcích kvůli okolnostem a snad i vlastní pohodlnosti. Takže tvá otázka je černobílá, ale takový život není. Vše má své pro a proti a kdyby bylo tak snadné najít partnera svých snů, myslím, že nad tvou otázkou by málokdo váhal. PS: to je samozřejmě můj osobní názor :-)

Milly
05. 12. 2005
Dát tip
Jak co. Život ve dvou mi přijde dost složitej, právě v poslední době se nad Tvou otázkou dost zamýšlím.... :-) Někdy jsem radši sama a jsou věci, který si ve dvou užít neumím.

Inrie
04. 12. 2005
Dát tip
Ahojky. Ze začátku mi to třeba moc nepůjde, ale určitě se za chvilku rozepíšu, takže kdyžtak čtěte až tak od poloviny:) Nejdřív snad moje připomínka k tomu, že když je člověk sám, nemůže si přece všechno užívat na sto procent. Většinu teda určitě ano, když je mu zle, pomohou mu přátelé, ale něco tu přece chybí. a i kdyžý je člověk sám, má své pudy, a milovat se s někým, koho nemiluji a delší dobu neznám, není právě na těch sto procent... raději bych se o všechno dělila s klukem svých snů. Pak je tu ještě ta otázka, kterou se třeba právě zabývám, jak takového kluka či holjku najít. Mé zkušenosti z životem ve dvou nejsou nijak valné, ale to období bylo zatím nejhezčí v mém životě (i když sem tu ještě docela krátce:). takže, MMufe, jednoznačně -ve dvou se to lépe táhne...

Che_(ops)
01. 12. 2005
Dát tip
Milovat nekoho a byt tak svobodny.

Bařule
01. 12. 2005
Dát tip
Byli jsme dva a pak tři, nešlo to.Byly jsme samy dvě, šlo to, ale nic moc. Byli jsme zase tři, teď jsme čtyři, je to fajn. Až děti vyrostou, budeme zase jen dva a tehdy se vše ukáže. Podle mě je důležité někoho milovat, ale nechat mu zároveň volnost. Lidi se berou a chtějí se pak vlastnit . Dělení se naprosto o vše, je blbost. Chci mít svou vlastní tajnou komnatu .

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru