Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

CVZ: Vzestup Ascendera- kapitola 2

02. 12. 2005
0
0
1225
Autor
Gagga

 

Kapitola 2


A máme tu slíbený večer. Na všech chodbách skromné ubytovny se svítí. Procházejí se tam muži v nedbale upravených zelených pracovních uniformách. Je slyšet hlahol a smích, vládne tu přátelská atmosféra. Všichni jsou po celodenní dřině unaveni, ale přesto se teď chtějí bavit. A tomu všemu kraluje vzácná návštěva, totiž major Gareth. Svá zavazadla složil do pokoje stejně prostého, jako tu mají všichni, a nyní stojí na konci dlouhé chodby. Nohu má opřenou o vypůjčenou židli a pozorně ladí kytaru. Kolem něj už se začínají shlukovat první zvědavci, kdosi přináší bubínek, objevuje se i další kytara. Gareth pokyvuje spokojeně hlavou a žertuje s okolostojícími.

Na druhé straně budovy se otvírají dveře velekněžčina pokoje. Gagga vychází, následovaná Ascenderem, který pokoj samozřejmě sdílí s ní.

Tak teď něco uslyšíš, Gareth se zdá být přece jen ve formě,“ oznamuje mu a Ascender přikývne:

Vypadá to, že ano; říkal jsem ti, že si o něj děláš přehnané starosti,“ připomene jí, zatímco si ji vede chodbou k místu konání majorovy akce. A už vidí One.mana- když je spatří, natáhne k nim ruce, ve kterých svírá dva plastové kelímky s jakousi lihovinou.

Berte si, major toho přivezl skoro plnou cisternu,“ pobízí je.

Aha, tak proto tu jsi mezi prvními,“ dobírá si ho Gagga a on kontruje: „Na rozdíl od tebe ano,

novinářko!“

Hej, já mám taky jiný povinnosti než hlídat majora,“ brání se velekněžka, na což zase zareaguje Ascender: „Povinnosti?“ pronese tázavě a nasadí zklamaný výraz. One.man se vědoucně rozřehtá.

Gagga rezignovaně mávne rukou: „Vy dva byste si taky mohli podat ruce,“ konstatuje a jde blíž

ke Garethovi. Ten už je díky jejich sporu zaznamenal a spouští rychlý úvod ke své první písni. Gagga se bez okolků zaboří do nejbližšího křesla a okouzleně poslouchá. Ascender se opřel o její opěradlo. Ve tváři má klidný výraz, jen občasný záblesk v jeho očích prozrazuje, že se bojí toho, co by se mohlo stát. Co kdyby se majorovi podařilo získat velekněžku zpátky? A vůbec - nepřijel sem právě kvůli tomu?

Koncert se rozjíždí čím dál víc. Diváci zpívají společně s Garethem nebo i přes nedostatek místa vyzývají k tanci členky CVZ. Gagga sedí na opěradle křesla vedle Garetha a doprovází ho

na bubínek. Ascender se nenápadně přesunul ke stolku s nápoji a popíjí společně s One.manem. Pak si ho ovšem velekněžka konečně všimne. Rozhodne se v jediném okamžiku, předává bubínek svému sousedovi a rázným krokem zamíří k němu. Několik slov - a Ascender ochotně vstává, zatímco One.man se směje a volá: „Místo pro velekněžku!“ A skutečně se počet tančících párů zvětší o další dvojici- Gaggu a Ascendera. Sehraná dvojka, to je pravda, napadne většinu ostatních při pohledu na ně. Přestávají tančit a zálibně je sledují. Gagga s Ascenderem tak získávají více prostoru a náležitě toho využívají. I Gareth si jich už všiml a zpívá, jako by mu šlo o život. Bohužel ale každá píseň jednou skončí. Všichni nadšeně tleskají. Ascender a velekněžka oddychují a

s úsměvem se objímají. Pak Ascender odběhne ke stolku s nápoji, kde nalévá jeden kelímek velekněžce, jeden sobě a s dalším jde společně s Gaggou za Garethem. Všichni tři si připíjejí. Pak koncert končí, major děkuje za účast a ukládá kytaru do pouzdra. Společnost se rozchází. Gagga nerozhodně postává před Garethovými otevřenými dveřmi. Major najednou vystrčí hlavu z pokoje a gestem ji zve dovnitř. Velekněžka se prosebně otočí na Ascendera a ten přikývne, proto Gagga vstoupí k majorovi. Ascender se otáčí a pomalu odchází od zavřených dveří Garethova pokoje.



Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru