Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Retrospektívne..

02. 12. 2005
0
0
1557
Autor
espanolka

1. 12. 2005 10:24 .. miestami presladené(až príliš), no aj keď už teraz viem OMNOHO viac než predtým, nič sa nemení..

     Sú tomu už tri mesiace, čo sa môj svet od základov zmenil. No mne to vždy príde, akoby tomu nebol ani týždeň. Možno je to tým, že som myšlienkami stále tam - v minulosti, ktorú by som chcela prežiť znova, chcela by som prejsť celou tou zmenou odznova, aby som sa mohla vyvarovať tých chýb, ktorých som sa kvôli svojej vtedajšej nevedomosti dopustila.. Chcela by som byť tým hlúpym, plytkým dievčaťom, aby zo mňa potom vykvitlo to, čím som teraz alebo azda niečo krajšie.. Chcela by som tam sedieť.. opäť s tebou a počúvať o tom, v čom vlastne spočíva život, čo mu dáva zmysel.. Chcela by som vnímať tie rozlišnosti, ktorými si ma ty sám vtedy odlíšil.. Bola som iná.. Iná ako oni a ty si to vedel. Vedel si to, čo som ja len tušila. Ukázal si mi to potrebné z tvojho sveta, čo som ja potom zaviedla do sveta môjho.. Sedeli sme - tam. Vnímal si ma a ja som potrebovala tvoju pozornosť. Otvorila som sa ti.. Mal si na dlani moje sny, moje túžby, sklamania, bolesti, môj život.. A ty si mu dal smer. Chcela som vtedy začať odznova, chcela som byť lepšou, krajšou, múdrejšou. Chcela som sa ti páčiť.. Možno aj preto som to všetko zničila. Chcela som byť zrazu pridospelá, aby som sa ti vyrovnala. 


     Dnes viem, že som bola dieťaťom, že som dieťaťom.. Ale dnes už ním chcem byť! Už nikdy nebudem rovnaká. Aj keď určite ešte niekam klesnem, ale teraz... som vďačná za to, kým som.. Naučil si ma vnímať krásu, cítiť lásku, pochopiť bolesť.. Za tie krátke chvíle s tebou, som pochopila a naučila sa o živote viac ako za celý svoj život. Som vďačná Bohu, že mi ťa dal.. Som vďačná tebe, že som ti nebola ľahostajnou a som vďačná aj sebe, že som ťa chcela prijať do svojho života..


     Ďakujem..


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru