Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

možná by se mělo

07. 12. 2005
1
0
947

ref: vždy když oči zaplní se jenom solí

   civilisté s meči křičí, že to bolí

 

Možná by se mělo plakat

za padlé ve válkách,

možná by se mělo plakat

za děti v kazajkách,

možná by se mělo plakat

za suché, mrtvé stromy,

možná by se mělo plakat

za zpustošené domy

 

ref:

 

Možná by se mělo plakat

za zkrvavělé tváře,

možná by se mělo plakat

za plané proletáře

možná by se mělo plakat

za falešné hrdiny,

možná by se mělo plakat

za zločince bez viny

 

ref:

 

Možná by se mělo plakat

aspoň na chvíli

co kdyby vás všechny slzy

jednou zradily


tak tohle je snad nejdelší příspěvěk k mému dílu a jsem za něj moc vděčná!!!! Hm myslím, že mám podobný pocit jako ty.. občas taky zabrouzdám k jiným dílům a nechápu, jak může být tolikrát shlédnuto a tolikrát ohodnoceno TIPEM.. tím samozřejmě nechci říct, že tenhle můj text je dobrej, úžasnej a bůhví co ještě, ale... myslím, že mi rozumíš.. aspoň ty:)#jinako jsem ráda (pokud jsem to správně pochopila:)), že se ti má píseň, i když ji neslyšíš s hudbou, líbí.. díky!

MADVLAD
30. 12. 2005
Dát tip
Já tady tomu fungování písmáka přestávám rozumět!Co rozhoduje o tom,že si někdo něco přečte,a něco ne?Je to moc pěkné-tím spíš že je to text písně-sám vím jak těžké je něco sdělit,a zároveň být omezený rytmikou,takty atp.-a nesklouznout k laciným"výplňkám",jež sice zapadnou do rytmu,ale mrzačí text!(vzhledem k tomu,že to nikdo neslyší s hudbou-a neví tudíž,že ta či ona banalita leckde byla nutná(a konkrétně tady třebas žádnou nevidím)aby to neskřípalo hudebně,je dobrý hud.text o to hodnotnější..)Přesto-jak čtu:čteno 11x,kritika1(ještě k tomu od autora)-a pak si přečtu pár lyrických nesmyslů,plných"básnických"obratů,a"velké poezie",a-140xčteno,32kritik,17tipů-a já vůbec nevím co"tím chtěl básník říci"-a dovolím si tvrdit že nic,co by stálo za ta"velká slova",a mám pocit,že z valné části to zde není o čtení poezie,ale o vzájemném poplácávání se po zádech starých známých,a vzájemném ujišťování se,že jsou básníci!Koho neznají buď sepsují(mnohdy proto,že tomu prostě nerozumí,jindy protože autor prostě není"ten jejich"),anebo-což je ještě hůře,vůbec nečtou!Nedivím se tomu Tvému"nic:((?".Taky mě sere,když něco,o čem si myslím,že je dobré nikdo nečte,příp.nereaguje,a pak se vyjadřuje k blbosti,která má 100kritik-dyk si přece pěkně poplkají..Dávám Ti tip.

nic:((?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru