Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růžový keř

10. 12. 2005
4
0
1389
Autor
Akrij

Bez vůně a barev,

pozoruji růži.

 

Keř ostnů a bolesti,

svoboda mysli.

Vůně která nevoní, světla co nesvítí.

 

A město bez lidí, co u mých nohou

žije život bez života.

 


mortecino
19. 12. 2005
Dát tip
jo život bez života... ten konec fakt dobrý*

Akrij
11. 12. 2005
Dát tip
Narvah, to je asociace. Seděl jsem v noci na zídce na ulici. Byl jsem prázdný a nešťastný. Opravdu jsem pozoroval růži a skutečně tam v té chvíli existovalo město u mých nohou. Nechal jsem ruku psát a ráno jsem si to teprve přečetl. Nic víc

Akrij
11. 12. 2005
Dát tip
vesuvanka, za Tvé názory jsem vždy vděčný. Je to neuvěřitelné, ale vystihuješ to řesně. Vlastně jsem svým způsobem konvertoval k budhismu. V té době kdy jsem to napsal, jsem byl velmi nešťastný, až tak, že to opravdu bolelo. Moje mysl se bolesti bránila prázdnotou. Znáš tarotovou kartu "NIC"? To je nejpozitivnější karta: Kde nic není, tam je nekonečně prostoru pro nová dobrodružství. (Pozn.: jedná se o Zenový tarot) Jinak je vážně pravda, že jsem vlastně do rána nevěděl co jsem vážně napsal :)

Akrij
11. 12. 2005
Dát tip
Všichni ostatní, děkuji za vaše názory. Mějte se co nejlépe!

vesuvanka
10. 12. 2005
Dát tip
Vůně která nevoní, světla co nesvítí. A město bez lidí, co u mých nohou žije život bez života. moc pěkně napsaná, má trochu smutnou atmosféru, ale na druhé straně mi připomíná stav mysli, o který usilují budhisté, kdy člověk necítí bolest, ale ani radost.... TIP

děsná kravina

Narvah
10. 12. 2005
Dát tip
mě se tam nehodí ta intervence autora: pozoruji růži, ani to, že se město nachází u jeho nohou. pokud to má vyjadřovat prázdnotu, tak fajn, ale proč zrovna u tvých nohou..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru