Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pátek

11. 12. 2005
4
0
1127
Autor
Pavel_Vot

    

     Věděla, že to zase dneska bude. Ostatně jako každý pátek. Jako každý pátek po mnoho měsíců a mnoho let. Již to ani nepočítala, nemělo to smysl. Věděla, že je pátek a od rána mu v očích viděla divný lesk. Od rána se klepala a hrozila večera. 

     A tak nyní ležela a odvracela tvář, aby necítila dech, ve kterém se mísil pach piva a cibule.

Chvilku zadržovala dech, ale pak se vždy musela zhluboka nadechnout a tím to bylo ještě horší.

     Zavírala oči, aby neviděla jeho neoholenou tvář a škleb, o kterém se jí kolikrát i zdálo. Přála si necítit, jak po ní jezdí studené, hrubé ruce a mnou jí ňadra. Ležela bez hnutí a útrpně vše přijímala.

     Ochotně roztáhla nohy, aby byla ušetřena dalšího snažení a dotyků. Povzbuzovala jej, protože věděla, že tím se vše urychlí.

     Pak, když do ní vniknul, zvedl se jí žaludek a slzy vhrkly do očí. Natočila hlavu k oknu a  poslouchala cvrčky, než byl jejich křik přehlušený vrzající postelí.

     Věděla, že to nebude trvat dlouho a soustředila se na můru, která létala kolem rozsvícené lampičky. Bezstarostný tvor jí přinesl alespoň chvilku rozptýlení. Vzpomínala, co zapomněla koupit a uvědomila si, že musí jít ráno ke švadleně.

     Ucítila, že je po všem. Odvalil se a spokojeně funěl, aniž si všiml, že se jde sprchovat. Drhla se kartáčem a pouštěla na sebe střídavě studenou a horkou vodu. Myla se mýdlem, aby smyla jeho nechutný pot. Klepala se odporem a drhla se a mydlila stále dokola.

     Asi po půl hodině se vrátila zpět do ložnice a viděla, že už spí. Ostatně, vždy spal hned. Okamžitě po tom, co si splnil svou manželskou povinnost.

     Potichoučku si lehla vedle něj. Dávala veliký pozor, aby ho náhodou nevzbudila.

Otočila se k němu zády a ramena jí občas zacukala pláčem. Pak si lehla na záda a začala se usmívat. Cítila jak je šťastná. Zaplavil jí neobyčejný pocit štěstí.

     Uvědomila si, že další pátek bude až za sedm dní.


Milly
05. 11. 2006
Dát tip
to snad ani není možný, že by takoví chlapi existovali..... -t- za atmosféru

Mezon
11. 12. 2005
Dát tip
... brutální ... bohužel ze života ... ***

hai_mal
11. 12. 2005
Dát tip
sakra.......tak nějak podobně jsem se cítila a pak jsem se rozvedla.....jo....znám to *

Kandelabr
11. 12. 2005
Dát tip
syrové. proč ne. tip

Zuzulinka
11. 12. 2005
Dát tip
tohle bych nechtěla zařít, hrůůza

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru