Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pocity XII

15. 12. 2005
0
0
1473
Autor
kvetanov

Ze smlouvy mimo jiné vyplývalo bezplatné užívání bytu.Krátce na to následovaly tlaky majitele,prostřednictvím právníka.Za nějakou dobu odstoupil obecní úřad od smlouvy.Tento postup se ukázal nezákonným.Smlouvu lze vypovědět soudně nebo vzájemnou dohodou.Starosta tuto zákonnost nepřiznával ani ,byla-li vyslovena panem soudcem.Dovolával se rozhodnutí zastupitelstva,opět se schovával za druhé.Přístup pana starosty u soudu dotvrzuje jeho neschopnost stát za svým postojem,pokud je vystaven potížím.Zdejší zastupitelstvo získává zprostředkovaně,převážně ústní ,starostovo podání velmi zkratkovitě podané.Není obvyklé, aby členové zastupitelstva pracovali s písemnými podklady a nezávisle.Není starostovým zájmem o samostatný přístup jednotlivých členů a z toho vyplývá i nezájem o zákonný a objektivní pohled na věc.Vše je v režii starosty.                                                                                                                       Jaro 1998                                                                                                                                               V říjnu  1997 jsem podala u soudu žalobu na neodpovídající bytovou náhradu.Vycházela jsem z nutnosti vyjádřit se v době do dvou měsíců po nastěhování. Toto sdělení pana starosty nebylo právně vyvráceno.Ještě v říjnu, na pohovoru s panem soudcem,jsem se dozvěděla o zbytečnosti dalšího soudního procesu,protože se jedná o byt ,o kterém již bylo dvakrát soudem rozhodnuto.Přiměřenost se po dvakrát zamítla.Z jara roku 1998 jsem přesto byla vyzvána k soudnímu projednávání této mé žaloby.Začátek se vyznačoval silnými výpady druhé strany,vyhýbající se podstatě věci.Nedokázala jsem čelit .Koktala jsem,řeč točila kolem dokola,mluvila nesouvisle.Vším jsem byla přeplněna a vše jsem považovala za podstatné.Byla jsem na dně a to téměř celou dobu dvouletého procesu.Nový právník ze Sdružení nájemníků mne nemohl beze zbytku pomoci.Zažívali jsme pády i vzestupy.                                                                                                                                                                                                                                                             
kvetanov
22. 12. 2005
Dát tip
Budu se snažit,ale zatím nevím jak?

vesuvanka
15. 12. 2005
Dát tip
Nedal by se text upravit, aby řádky nebyly tak dlouhé a vešly se celé do formátu? Když čtu, musím text posouvat doprava a tím ztrácím nějak souvislost, pohyb textu mě ruší v soustředění, což je škoda. Předem díky

hai_mal
15. 12. 2005
Dát tip
viz vesuvanka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru