Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dva tatínci

15. 12. 2005
0
0
1059
Autor
MrGeorge

Prolog bude trochu delší, protože tuhle \"básničku\" musím uvést, aby nebyla pochopena špatně. Neberte to prosím tak, že chci opět zamést s kritiky, jen se chci vyhnout případnému nepochopení. Ze začátku musím předeslat, že nemám nic proti homosexuálům, ať si někdo nemyslí, že jsem nesnášenliví. Jen jsem si dnes koupil Mladou Frontu a hned na třetí straně vidím nápis: \"Politici, chceme si vzít a vychovat dítě.\" a pod tím subtitulek: \"Umožněte sňatky gayům a lesbičkám.\" Nemyslím si, že je to rozumné, neboť takováto výchova by byla značně odlišná od normální, a to hlavně po psychické stránce. Tatínci nebo maminky by se mohli o dítě starat tak dobře, jak by chtěli, přiznávám ,že by se možná mnohdy o ně starali lépe než vlastní rodiče, ale v tom dětském podvědomí bude: Mám doma dva tatínky nebo dvě maminky. Dává to jen podmět k tomu, aby se jim ostatní ratolesti smály, protože děti jsou v tomto ohledu zlé, a myslím, že i společnost, neříkám všichni, by takovým člověkem povrhovala díky jeho výchově, jak dnes mnozí povrhují lidmi homosexuální orientace. Pokud mám být objektivní, musím to takto říci. Závěr: Registrované partnerství ano, adopce ne.

"Ahoj tati, kde je táta?"
"Právě myje tvé boty"
Byly špinavé od bláta,
stejně jak tvé kalhoty.

 

Zase budu muset práti,
vůbec mě to nebaví!"
"Kdyby jeden z vás byl máti,
neměl bys teď obavy!"


Mr.Pidluke
27. 04. 2006
Dát tip
E!E...vidim to trosku jinak...dosti.

já jsem teda nejen příznivcem registrovanýho partnerství, ale myslim, že by se homosexuálům měly povolit normální svatby a adopce taky... nicméně básnička docela dobrá

Lorwen
18. 12. 2005
Dát tip
NIKDY!!! a čo uznávam, je to s tým rytmom, zle som to čítala:-) ale za tým s drogami si stojím:)

Lorwen
17. 12. 2005
Dát tip
čo sa týka básničky samotnej, se úplne mimo rytmus, a podľa mňa nie je nič moc (fakt nechcem byť hnusná, ale nepáči sa mi to nai trochu). čo sa týka problematiky, Tu ide o viac vecí. Ľudia tvrdia, že je to normálne a prirodzené. V tomto svete, ktorý je celý založený na heterosexualite, asi ťažko. podruhé, manželstvo je medzi mužom a ženou. Registrované partnerstvo... neviem. fakt neviem či je to dobrý nápad. Adopcia podľa mňa v žiadnom prípade. dieťa si osvojeuje určitý model normálneho žitia rodiny, a keď mude vyrastať s dvoma otcami alebo matkami... dieťa potrebuje vidieť funkciu ženy ako aj muža v rodine a spoločnosti, potrebuje sa stotožniť s rodičom rovnakého pohlavia (vzor správania) a vidieť správania rodiča druhého pohlavia. v tomto bode sa ľudia začínajú oháňať tým, že deti vyrastajú u alkoholikov a tak... nikto netvrdí, že je to správne. Okrem toho je to istý typ štandardu. je rozdiel medzi "normálnym" a "normálnym". jeden význam je normálny ako štandardný, väčšinový, obvyklý, nevýstredný. iný význam je normálny ako správny, nepoškodzujúci. Niektorí ľudia tvrdia, že keby zlegalizovali drogy, tak by bolo menej narkomanov, lebo zakázané ovocie chutí najlepšie. Ale žiť s pocitom, že ráno môžeš ísť do obchodu a kúpiť si drogy (myslím, že sa zhodneme na tom, že to nie je správne)... a tak je to podľa mňa aj s týmto. no a po tejto eseji sa už odoberiem:DDDDDDD

MrGeorge
17. 12. 2005
Dát tip
Já bych si to ještě jednou přečetl, protože ten rytmus je docela pořádku. tvé boty - kalhoty; táta bláta - aspoň v těch rýmech sedí. Asi to není jamb, daktyl, či trochej, v tom se nevyznám. Básnička je jen komentář, reakce, neměl jsem záměr touto blbostí vnést do poezie něco, co by pak vytvořilo samostatný literární směr. Jinak to všechno, co je vámi psané je jen můj prolog přeložený do Slovenštiny. Ještě k problematice drog: Myslíte si, že dnes se člověk nemůže ráno probudit a jít si koupit drogy? Podle mě se alkohol a cigarety stále prodávají a tyto výrobky jsou daleko horší než kokain nebo heroin. Protože když člověk ví, že po jedné dávce se může stát závislý, tak si rozmyslí, jestli ochutná nebo ne, ale u těchto drog s dlouhodobým navykáním, hlavně u cigaret, je to vždycky: "Tož, jedna mi nic neudělá...." Pak chce skončit a zjistí, že to nejde. Když se na to dívám jako ekonom, tak pokud by byl prodej tvrdých drog legální, tak by výrazně klesla jejich cena a jejich dealerům by se ani nevyplatilo je dovážet, čímž nechci říct, že by zmizely, byly by tu pořád. Na druhé straně by zde bylo nebezpečí, že by u nás hledali zázemí přední výrobci drog, protože by jim u nás nic nehrozilo, ale na tom bychom jen zbohatli. Je to jen pár pohledů na návykové látky, kdybych chtěl být úplný, tak bych musel ještě uvažovat jako psycholog, rodič potencionálních uživatelů atd. Myslím si, že ti ,kteří budou chtít fetovat, se k nim vždycky dostanou, neboť ta prevence je u nás příšerná. Samozřejmě, že na základních školách je každý měsíc přednáška nějakého pána z toxikologického oddělení o účincích a důsledcích drog, ale z mojí zkušenosti vím, že největší kuřáci se stávali z děti, kterým rodiče pořád doma cpali do hlavy: Ne, abys kouřil cigarety, bude ti pak špatně....Jinak hezký den :-)

Lorwen
17. 12. 2005
Dát tip
ok, uznávam:-) a s alkoholom a cigárami s tebou súhlasím. to bol len príklad:-)

MrGeorge
17. 12. 2005
Dát tip
Ne, nic se neděje. Jen na to prosím nikdy neměň názor ;-)

Budliky
15. 12. 2005
Dát tip
Já bych nepovolil ani jedno. Bohužel můj názor je zastralej a skatolizovanej, ale pořád to beru, jako určitou deviaci, můžete mě zastřelit, ale nic na to nezměníte.

eleja
15. 12. 2005
Dát tip
porad lepsi dva tatinci nebo dve maminky nez zivot v decaku ... teda aspon myslim, ale kazdy ma nazor ;-)

Mezon
15. 12. 2005
Dát tip
... já si teda myslím ... že se dvěma tatínkama je určitě větší prdel ...

eleja
15. 12. 2005
Dát tip
nez se dvema maminkama?? ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru