Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez lásky není nic

24. 12. 2005
3
0
701
Autor
snowblint

Obloha zrůžověla zapadajícím sluncem. Byla krásně jasná, chladná a jen na obzoru plul mrak ve tvaru beránka. Pozorovali tu nádheru a byli neskutečně šťastní. Široko daleko byli jediní lidé a mohli tak dělat vlastně cokoli, ale jediné co si přáli, bylo tisknout se k sobě. A tak tam stáli uprostřed země nikoho a dívali se sobě do očí. Ty její byly moc krásné a upřímné a on v nich viděl čistotu. Zvlhly a nádherně se leskly v zapadajícím slunci. Ráda se jimi dívala na tento podivuhodný svět, ráda vše pozorovala a hodnotila podle svého citu. Zavěsila se do něj ještě víc. Byla blankytně modrá, živá a pro něj moc krásná. Krása je pomíjivá, pomyslel si. Ona si už bez jeho očí neuměla život vůbec představit, ale viděla v nich něco nevysloveného, něco, co je tíží. Cítila to i v dotecích. Bylo to vždy, od začátku, ale radši se neptala. Bála se, že by se zalekl a ukryl do sebe.

Když se té nádhery nabažili, zatoužili jen tak ležet  a dál se tisknout. Vešli tedy dovnitř a objevili postel posetou drobnými růžovými lístky. Krásně voněla, a tak se do ní zvolna spustili. Opět k sobě přirostli pevným objetím a nemohli se na sebe vynadívat. Dávno už ztratili pojem o čase, ale vůbec jim to nevadilo. Neleželi dlouho ani chvíli, nebyl den ani noc.

Pak už to nevydržel a rozplakal se. Neunesl všechnu tu tíži. Plakali spolu a on jí vypověděl, že i když je s ní a moc ji miluje, nemůže nemyslet na jinou, nemůže ji dostat z hlavy. Nepřišlo to náhle, bylo to už od začátku, ale myslel si že to přebije. Vždyť v této blankytně modré dívce měl vše, co si kdy přál, ale přesto nebyl úplně šťastný. Jenže kdo hledá štěstí, nikdy ho nenajde. Musel jí to říct. Hrozně ho to tížilo a ona to viděla. Už s tím tajemstvím nemohl dál žít.

Už neplakal. Jen ležel, objímal ji a díval se jak ji to bolí, jak se jí vše hroutí. Díval se do těch očí, které vše tak rády pozorovaly a bylo mu to moc líto. Pak je zavřela. Blankytná modř se z jejího těla vytrácela a nechávala za sebou šeď. Chladla a její rty navždy ztrácely schopnost se smát. Vše se změnilo. Lístky v posteli uvadly, věci nabyly konkrétních podob.

Když pak oči znovu otevřela, věděl, že už se nikdy dívat nebudou. Byly bílé jako sníh.


* pocitové

Matylda
25. 12. 2005
Dát tip
Já to říkám pořád: Neříkejte TO té, kterou taky milujete!!! Je to slaboštví. BRRRRR. A vy si nedáte říct.

pekylau
25. 12. 2005
Dát tip
Ona oslepla... . Ale vážně. Pro mne, i přes pointu, moc sladké. Dobře zpracované, řekl bych, že množství sladidla je zde vzhledem k tématu odpovídající - tedy v pořádku. t

Chino
25. 12. 2005
Dát tip
nebe je růžové po cestě křížové, snad konečně spočinem, jak pšenice v klásku, spočinem bez hněvu přirostlí ke dřevu, vždyť nejtěžším zločinem je hlásati lásku... napiš text, máš talent.

fungus2
24. 12. 2005
Dát tip
Smutně hezké**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru