Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mikulovský zámku

26. 12. 2005
5
0
2528
Autor
Richiee

Mikulovský zámku
kolik ti pohledů patří
když v zimním slunci posledním
sám se díváš do rovin

Jak pyšně si prohlížíš
tu krásu stovek sloupkořadí
těch kostí země
jež obalí jaro
masem révy
až zase procitnem
z udivení

Richiee
27. 12. 2005
Dát tip
jenyk - prosím, napiš mu. Jehehe - Pocity dnešního člověka? A to je zase co za blábol, čoveče? Abych citoval jednoho z klasiků: Běda národu, jenž zapomene svoji historii. Bez minulosti a bez kontinuity jsme nic, ať se nám to líbí a nebo nelíbí. Budu ti přát, ať se svým pocitem dnešního člověka dojdeš štěstí, ale spíš předpokládám, že budeš objevovat věci, které už dávno někdo objevil. Ale budeš vélice progresivní, což bude děsně free a cool..:))

Jeheheman
27. 12. 2005
Dát tip
richiee: brzdi čéče:o) já sem na písmáku jen pro zábavu.. lidi si dycky rozdělovali úlohy - někdo se hrabe v minulosti a někdo je progresivní. pochybuju, že šebek, když pod parou a práškama psal z voleje svoje texty, se před tím válel v nějakým máchovi. mně se ta starší poesie prostě nelíbí a zkoušel sem to s různýma. free a cool? snad se pletu ale zní to trošku jak mentorování učitele v předdůchodovém věku:o) buďme v pohodě ne:o)

Richiee
27. 12. 2005
Dát tip
Jenže bys neměl zapomínat na ty stáda mladých pitomců, která dusají písmákem a křičí. "Pryč s konvencemi," aniž by přesně věděli, co to ty konvence jsou, protože v životě neotevřeli jedinou knihu té poezie, která se ti nelíbí. Máš na to právo, ale zkusil jsi to. Jsou tu tuny hnoje, které by nevznikly, kdyby to zkusili i další. A jako poučený bys aspoň neměl zatracovat. Šiktanc je fajn, řekl jsi. A taky to má srovnané. A z minulosti vychází taky a nezdá se mi, že by nebyl progresivní. Jen nevím, zda je v pohodě...

Jeheheman
27. 12. 2005
Dát tip
kdo je dneska obecně v pohodě.. já to myslel jako tady. konvence mě nebaví. pokud někdo napíše něco co z nich vybočuje a přesto je to zajímavý, tak je to pro mě lepší než vypracovaný brousitel starých postupů. zdejší šestnáctileté (většinu) jsem na mysli opravdu neměl, páč je jedno, jestli to zkouší nekonvenčně nebo konzervativně, když vznikne nezajímavá slabá kravina:o)

Print
27. 12. 2005
Dát tip
*!

Richiee
27. 12. 2005
Dát tip
Super, díky.:)

vesuvanka
26. 12. 2005
Dát tip
krásná.... TIP

jaza
26. 12. 2005
Dát tip
jj taky k němu mám hezké vzpomínky, no letošní...*

Jeheheman
26. 12. 2005
Dát tip
strááášně až neuvěřitelně usedlá.. má cenu to dneska psát? (má-li vůbec něco,) mikulovský zámku.. to mě spíš rozesmívá:) lidovka z 18. století

Richiee
26. 12. 2005
Dát tip
A co třeba okouzlení jižní Moravou. Ta hrana je tu vidět. Vím o ní, ale nevadí mi. Proč pořád do všeho tepat. Zatracuješ třeba Skácela? Dětskost první strofy mi náhodou udělala radost. Nevěděl jsem, že něco takového ještě umím.

Jeheheman
26. 12. 2005
Dát tip
jm jsem byl tak okouzlen, že sem odtud vypad:o) o zatracování nejde, jen oživování některých mrtvol typu folklór mě moc neba. když už se tvoří něco dneska, tak mi přijde lepší, když je to progresivnější ať nemusí staromilci v budoucnu napodobovat furt to samý:o)

Richiee
26. 12. 2005
Dát tip
Tak to ses u mě docela shodil, člověče. Kořeny jsou důležité a takhle je lehce shrnout na hromadu... Četl jsi Lásku a smrt pánů Halase a Holana? Výběr z lidové poezie? Onehdá mi Karel Šiktanc říkal, že je to pro něj do dneška nepřekonaná kniha. Klidně si bušme do opony, ale nezavírejme se před minulou kvalitou. Nemůžeš si jen tak vstoupit do literatury a dělat psí kusy - tedy můžeš, ale je otázka, jak dlouho to bude lidi bavit. Ale rozhodně si myslím, že všeho s mírou, zajisté.

mortecino
26. 12. 2005
Dát tip
jojo

Richiee
26. 12. 2005
Dát tip
Občas bys je měl číst. \aspoň po té, co sám kritiku napíšeš.:) A velká H nikdy nikam tahat nemusíš. Pořád tam stojí a dívají se, jak se tu lopotíme.:))

Richiee
26. 12. 2005
Dát tip
Hm, pokud máš děsivé sny, tak tě má asi Holan rád.:) Co já bych dal za děsivé Holanovy sny, kakraholte.:) Ale pravda je, že je musíme obdivovat, protože se pořád tak mile usmívají. Já bych na jejich místě zvracel...

Jeheheman
26. 12. 2005
Dát tip
ale neshodil. každej má rád něco jinýho, opravdu nevim proč by mě vkus měl shazovat jen kvůli tomu že se v tomhle liší od tvýho. a šiktanc je většinou fajn kořeny jsou důležité spíš jako relikvie, ale že by bez nich nějakým způsobem nemohla vznikat soudobá tvorba.. to fakt nevim proč. ta přece vychází z pocitů dnešního člověka

Richiee
26. 12. 2005
Dát tip
A máš to??? Za půjčení ti urvu ruku nebo cokoli, co budeš chtít!:)

Jeheheman
26. 12. 2005
Dát tip
jo jako "u tebe".. já to přehlíd.. tak to sorry, to je možný;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru