Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZOO

Výběr: jenyk
26. 12. 2005
5
0
1568
Autor
Vojcek

Palisádou roubenatou
kráčí mlékem sladký varan
po rukou a zpívá


Tak muří nohou hladím rybu
kýho výra
nemá chybu když si skočím na malou
sic polechtám tě koalou než usneš
do zlatova
vypečenou
bramborovou pojím lunu
pak malé bílé kočce vsunu loutnu v krk
ať blahodárné sliní


Spáleniště plameňáků
rosou kane
Rozfoukáme slůňata!
tak tiše
jak jen voda slyší


A tak se ptám:
"Kolik máš slimáků za uchem, když v lednu praží sluka?"
Ten medvěd usnul, nebot' jsem mu zapomněla ukázat, aby přestal, a tak padl vyčerpáním. Naštěstí to za něj vzal nosorožec, který ho alternoval. Za Káju měl alternaci tuším stepní kozel, ale nejsem si úplně tak jistá. Ovšem co mě překvapilo, že při sboru Židů v Nabuccovi se přidali i někteří návštěvníci - ten postarší pár, pamatuješ?? Asi se nemohli dívat, jak se chudák klokan sám tak usilovně snaží.

To mi připomíná brambory..

Nu a mně to opět připomnělo, když jsem dirigovala v ZOO opičí sekci - a dokonce s maartinem, tož tos byl ty, jak tě ty opičky poslouchaly na slovo (narozdíl od toho, když je diriguje Vojcek :))! :D Nu a vzhledem k tomu, že Vojckovi nikdy nic nepřipomíná víckrát, tož jsme na tom o něco líp... ;))))))

maartin
27. 12. 2005
Dát tip
jo, to jsem byl já... a střídal jsem se s členy souboru, a odvedle k tomu troubil slon

To nebyl slon, to jsem byla já! :))) Ale odnaproti skřékali pávi. :D

maartin
27. 12. 2005
Dát tip
ty, fakt? Já myslel že slon... a tygříci v první řadě chrastili brambůrkama... no já byl zpocenej až za ušima... a paviáni kvůli tomu špatně intonovali, tenkrát jsme málem vraceli vstupné... a kdybychom nezdrhli zadem, tak jsme ho asi doopravdy vrátili

No - je snadné si nás dva poplést.. ;))) Tož ti paviáni ještě neuměli staccato, ale musíš uznat, že dynamiku mají v malíku. Sloni zase dělali rámus s burákama a ti dva šimpanzi ve druhé lajně nedávali pozor, neb byli zrovna zabráni do vzájemného odvšivivání. Ale musím tě pochválit - krokodýlům jsi dával nástupy fakt bravurní. No a ještěže návštěvníkům došla rajčata už u plameňáků, páč z té mé bílé dirigentské blůzy by to šlo docela blbě vyprat. :)

maartin
27. 12. 2005
Dát tip
krokodýli byli fajn, bo jsem jim slíbil jednoho z těch paviánů, toho, co bude nejvíc kazit - a těm opičákům se zase třásly nervozitou tenory a barytony, že by tu sebranku opičáckou nezachránil ani pavaroti s domingem a božským kájou... Ještě že nás trochu podrželi medvědi, v dlouhých legátech... jinak medvědi - nástupy taky nic moc, dokonce jeden usnul

DOKY
27. 12. 2005
Dát tip
Na rovinu, cením si veselého zpracování, autor měl krásnou chvilku, je to zajímavé, ale jsem rád, že tento styl poezie není obsahem básnických sbírek které dostávám od přátel. Na straně druhé mne potěšil a o dvě desetiletí vrátil do obrazu obrat - do zlatova vypečenou - jako od Kolína!

maartin
27. 12. 2005
Dát tip
to mi připomíná, když jsem dirigoval smíšený sbor vřešťanů a paviánů a do ucha mi vlezla žížala

No jo, já tam byla taky, a v první řadě si musel taktovkou budit ty tři chlapíky v riflích - jak seděli hned vedle té černovlásky, která si celou dobu esemeskovala s kámoškou, co seděla v páté řadě. Předpokládám, že ty nadávky směrem k žesťové sekci byly preventivní, aby se smíchem nezačala sesouvat ze židlí, že? :))) *

mortecino
26. 12. 2005
Dát tip
sur..trošičku..že..

jaza
26. 12. 2005
Dát tip
máte to tu jak na srazu... mě se to taktéž líbí*

velmi...t.

vesuvanka
26. 12. 2005
Dát tip
moc hezká..... TIP a V

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru