Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holohlavá zimní víla

27. 12. 2005
4
1
2437
Autor
Zábry

Báseň složená na objednávku. Hotová za 45 minut. Šlo o čas, takže není třeba hledat hlubší myšlenku :) Zadání bylo následující: Zimní motiv a báseň musí obsahovat slova: LEDNÍ MEDVĚD, TULEŇ, ZIMNÍ VÍLA, POLÁRNÍ LIŠKA. Myslím, že je hodna Saša týmu :)

Lední medvěd láskou hoří,
na kře plave do zámoří. 

Zimní víla na něj čeká,
snad ji huňáč nepoleká. 

Láska vroucí nezná míru,
ve kře vytavila díru. 

Roztouženě medvěd heká:
"Studený jak naše řeka". 

S každým tempem ztrácí síly,
pomalu se hrabe k cíli. 

Tuleni mu z dálky hlásí,
že prej víla nemá vlasy. 

Nudou si je vyrvala,
jak dvacet let čekala, 

na milého, co jí věnem,
lišku cpanou vonným senem, 

z dálek s láskou přinese.
UTOPIL SE - STANE SE...


1 názor

bushmasterX
19. 06. 2007
Dát tip
utopil se-stane se..jo:-)) ten název mi ani nevím proč evokuje něco z terryho pratchetta...t

0x100
02. 01. 2006
Dát tip
Sašo, tak ta je dooooost dobrá :)*

Zábry
27. 12. 2005
Dát tip
Ano, máš pravdu. Zklamal jsem, teď již to vím :)

Zábry
27. 12. 2005
Dát tip
Pro jagara(u) drobná úprava jedné sloky a přidání osvětlujícího závěru: ... Starej tuleň z dálky hlásí, že prej vílá nemá vlasy. Nudou si je vyrvala, jak dvacet let čekala, na milého, co jí věnem, lišku cpanou vonným senem, z dálek s láskou přinese. UTOPIL SE - STANE SE... ... polární liška šla ke dnu s ním.

Ezechiel
27. 12. 2005
Dát tip
MAZEEEEEC :o) Tyjo to je rachot lebek :-) To zas bylo veselo co?

:o))))))))))))))))))))))) no jsi prostě básník.....já to věděla :o))))...... a s tím zadáním jsme to nemyslely tak striktně...tak jaks to napsal, je to OK :o).... prostě úlet.... t* Ezechiel: Si piš..... sme s Andy nespali až do pěti ráno... a víš proč?? K Vánocům jsme totiž dostali takový supr čajík Pu-Erh po kterým se prej hubne, jenže je to černej čajík a nemá se kombinovat s kofeinem...a my jsme to s tím čajem trochu přepískli a vypili ho víc než dost a pak jsme měly ještě návštěvu, mamku nenapadlo nic lepšího než pít s návštěvou kofolu....Kamarád odešel kolem jedenácté večer a my se segrou jsme nemohli spát a tak jsme dělali kraviny a prozváněli různý lidi třeba kolem třetí ráno...no a tak nějak jsme kecali s Vlasťákem a takhle to pak dopadlo... :o))))

Ezechiel
27. 12. 2005
Dát tip
Aha ... takže se mi to nezdálo ve 3:15???? No nazdar ... víš jak sem nevyspanej? Nejhorší je ten stav polospánku a polonespánku :((

Ezechiel
27. 12. 2005
Dát tip
Aha ... takže se mi to nezdálo ve 3:15???? No nazdar ... víš jak sem nevyspanej? Nejhorší je ten stav polospánku a polonespánku :((

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru