Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Schoulená ptáčátka

12. 02. 2001
2
0
1800
Autor
Désirée

Tuhle básničku jsem napsala v depresi, pramenící ze shlédnutí pořadu o dětech žijících v dětských domovech.

Není tak dávno tomu, co jsem tu zabloudila a došla ke žlutému domu, který jsem nikdy předtím nespatřila. Z oken se na mě dívaly hlavičky malých dětí, které se ale nesmály, toužily po objetí. Blíž k nim jsem přistoupila, na cestu chtěla se jich zeptat, pak jsem se zarazila a nemohla jsem ani šeptat. Já jejich oči viděla a plakat se mi chtělo, otázka v nich se zračila: "Proč nám se to stát mělo? Proč nesměly jsme poznat lásku a teplo domova? Byly jsme špatní snad?", ptaly se stále dokola. Já neznala jsem odpověď, má lítost přešla v zlost, můj vztek by rozbil každou zeď- osudu mám už dost! Jak někdo může nemít rád tyhle ty krásné lidičky? Jak někdo moh by proklínat ty jejich čisté dušičky? Schoulená ptáčátka po lásce toužící. Schoulená ptáčátka tak často plačící. Schoulená ptáčátka co ptají se proč. Schoulená ptáčátka co neznají smích. Schoulená ptáčátka! Najdeme odpověď v nás nebo v nich? Schoulená ptáčátka …proč?
Krel
06. 09. 2002
Dát tip
ano..

Bambulka
16. 02. 2001
Dát tip
klepy klep, Míwo, jsme doma?:o))) napsal jsi to pěkně, nelze než se pod to podepsat...

Miroslawek
16. 02. 2001
Dát tip
Velmi a ze srdce chápu Tvůj pocit, ale pokud Tě to tak trápí, než hořekovat něco s tím udělej. Třeba jen málo a za sebe. Mimochodem, někdy je lepší být v ústavu (jakémkoliv ;o))) než tam odkud jsme do něj přišli.

Miroslawek
16. 02. 2001
Dát tip
ježiši, já jsem zase moudrej, klepněte mne někdo

Rastin
13. 02. 2001
Dát tip
Tématem mi to trošku připomnělo píseň od jedné slovenské kapely... .. mám jednu túžbu chvíľu na skúšku skúsme sa dívať deťom do očí tam pre nás hriešnych nám svetlo svieti tam objavíme pravdu storočí máme svoj zlý svet bez vás stratený sme len láska nás očistí deti odpustite nám ..

Désirée
12. 02. 2001
Dát tip
Omlouvám se, že je tu už dnes. Došlo k nedopatření při zadávání data. Prostě jsem o den pozadu.

hermit
12. 02. 2001
Dát tip
Je mi moc líto všech opuštěných dětí.

Bacil
12. 02. 2001
Dát tip
Rytmicky je to snad trochu kostrbaté, ale tip si to konec konců zastouží.

Désirée
12. 02. 2001
Dát tip
Bacílku, díky!

Bambulka
12. 02. 2001
Dát tip
pro všechny děti... za smějící se zítřky zářivých obličejů...tipík!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru