Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kouření alias nové nalezení svobody

29. 12. 2005
0
0
1157
Autor
Jane_Koc

Myslím, že každý kdo mě zná osobně, ví, že tyto řádky sou psané skutečností... děkuji za každý nápad a kritiku :-)

U nás v rodině neexistuje svoboda. Je možné sice vyslovit svůj názor, všemi odsouzený, ale s nebezpečím, že mi někde na těle přistane matčina ruka. Jsou dána různá pravidla a o jejich překročení nelze ani uvažovat, natož je říci nebo snad dokonce je překročit! Tedy představa, že by jejich dcera mohla kouřit byla naprosto absurdní, avšak se uskutečnila. Po jejich prvotním zděšení uskutečnili první plán co je napadl. A to znamenalo, že mi vzali mobil a peníze, zakázali kamkoli chodit a byli na mě „velice příjemní“, ….... Avšak si neuvědomili, čeho tímto nejspíše docílí. Prakticky už jsem neměla co ztratit. No a když oni mi život takto velice zpříjemnili, proč bych já neudělala to samé? A tak sem začala kouřit s větší intenzitou a nasazením. Po jejich zjištění, že strategie nebyla asi ta správná, došli opět ještě k „chytřejší“ (a to už jsem si myslela, že to snad ani nejde). Ta nová se zakládala na tom, že bude ještě tvrdší. Tedy ke starým zákazům přibyly ještě další typu: sama si bude vařit a prát, sama se bude budit,... Po ještě větším zpříjemnění sem dospěla k názoru, že i já budu tak milá. Když zjistili, že jejich nová strategie také nezabrala, rozhodli se udělat něco ještě drastičtějšího. Začali mi vyhrožovat, že mně odhlásí ze školy, že si to ani nezasloužím na ní studovat. Nakonec jsem se umoudřila a přestala kouřit, ale stejně, je jen chvíle času, kdy je opět začnu provokovat...
Jane_Koc
01. 01. 2006
Dát tip
lidi děkuju za jakýkoli připomínky:)))) sem vám moooooc vděčná:D je mi 16.....

jakopes
31. 12. 2005
Dát tip
nevím, co jsi tím chtěla říct...

Hrobař
30. 12. 2005
Dát tip
kouř zdravě :)) třeba ti takový kouření budou schvalovat :D :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pain
30. 12. 2005
Dát tip
Potrefená husa?:))

Hrobař
30. 12. 2005
Dát tip
dobrá hospa :))))) ale drahá :)))

pain
30. 12. 2005
Dát tip
Kuř a bude ti kouřeno. Achjo. Nebudem to tu zasírat.

fialowa
30. 12. 2005
Dát tip
noo, se zacatkem se ztotoznuju, konec je uz dle meho nazoru vyhrocen... ... ale ...stejne zacnes... ;))

Ariela
30. 12. 2005
Dát tip
mile dieta, kolko mas rokov? :))) zapal si kedy chces a kedy mas chut, ale plytvat cigaretami len preto aby si nasrala rodicov je vazne nezmysel...a stoji to peniaze... radsej si najdi typka, ktoreho nebudu mat radi :))))

pain
29. 12. 2005
Dát tip
To je "literární" server. tohle by se hodilo do rubriky "Láska, sex, trápení" sorry. Ani za styl.

mortecino
29. 12. 2005
Dát tip
souhlas s painem ačkoliv moje výplachy sou neco podobnyho.

mortecino
29. 12. 2005
Dát tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru