Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Modlitba

Výběr: Holan
04. 01. 2006
4
0
693
Autor
Savitri

Modlitba

 

Milovaná Zemi, dnes vnímám Tvé laskavé dotyky na svých chodidlech a připomínám si, jak něžně mne přijímáš v každém okamžiku svého bytí. Pomoz mi naučit se přijímat věci, které přicházejí v mém životě, se stejným klidem a s otevřenou náručí.

 

Milované Slunce, stále cítím, jak bezelstně a oddaně zahříváš mé srdce a dáváš mi dar tepla a světla. Prosím, pomoz mi být sluncem v životě jiných a prozařovat jejich životy s toutéž bezelstností a odevzdaností.

 

Milované Moře, ve své duši prožívám Tvou nekonečnost. Pomoz mi oddat se Tvé síle, nechat se strhávat přílivem a odlivem, uspávat vlnami, nést větrem vpřed. Dej mi sílu vytáhnout včas plachty a spojit se s Tvou silou, abych i já pocítila nekonečnost svého bytí.

 

Milované Ticho, jsou okamžiky, kdy s Tebou splývám, dýchám Tvůj dech a jdu Tvou cestou. Pomoz mi poznat hlubiny jiných duší, být jim věrným přítelem, naslouchat jejich hlasu tak,  jako to umíš jen Ty – něžně, s láskou a bez soudů.

 

Milovaná Blízkosti, děkuji Ti za mír, harmonii, tvé kouzlo a nádheru, tvůj šepot a tvé něžnosti. Nauč mne, prosím,  být stále s Tebou a v Tobě naslouchat o životě, vnímání, síle, nádheře a noblese jiných duší.

 

Milovaná Sílo, vnímám Tě v každém závanu listu na stromě, v každém rozpuku poupěte, v každém pohledu nově zrozeného tvora. Prosím, buď mým průvodcem v životě, pomoz mi překonat má omezení, pokořit obtížnost i příkrost životního terénu, jít dál i v čase bouří, kráčet po ostří nemožného.

 

Milovaná Lásko v pohledech těch, kdo spolu šťastně jdou životem ruku v ruce, pomoz mi otevřít se a poznat v Tobě záležitosti člověka, pochopit, proč se smějeme a proč pláčeme, odkud se rodí strach a nenávist, proč vyhledáváme to, co nás laskavě obejme, a straníme se toho, co nás zraňuje.

 

Milovaná Duše, zrcadlící se v očích každého z nás, vyprávěj mně o mně samé, proč vždy potřebuji více, než mohu poznat, nauč mne znát mé city, myšlenky, slabosti i silné stránky, řekni mi, proč se často skrývám nebo si hraju na něco, čím nejsem. Pomoz mi odhalit má hluboká tajemství, porozumět jejich významu a dej mi sílu potkat se s nimi. Vyprávěj mi o blízkosti světla, věčnosti a mého poslání.

 

Moji milovaní, hledám Vaše spojenectví, Vaši podobu v čase, chuť Vašich polibků, žár Vašich hlasů, vůni Vašeho dechu a závan společného spočinutí. Odevzdávám se do Vaší náruče a přijímám něžnost Vaší péče, protože tolik rozumím slzám hvězd, když se dívají na oblohu a touží po ní.

 

 


kvetanov
17. 01. 2006
Dát tip
Nepakuješ druhé a v Tvé Modlitbě je mnoho životného.

Listopadka
04. 01. 2006
Dát tip
pěkné, někdy sice není na škodu nechat se trochu svázat formou, ale zovna u modlitby je to velký risk, už jenom proto, že na toto téma toho bylo tolik vyřčeno. celou dobu, co jsem si tvou modlitbu četla, jsem měla pocit, že už ji vidím podruhé, potřetí, posté... nicméně, má svou hloubku a krásu, a vlastně jsem nečekala, že najdu něco nového. proti vší logice dávám tip, a těším se na další dílka:o)

Norsko
04. 01. 2006
Dát tip
a tak to si dám líbit ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru