Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nats

05. 01. 2006
3
0
1424
Autor
Natali_A

blbost. .beze smyslu. jenom tak, víš.

,,Víš, to když slzy běží Maraton - to když těčou desítky kilometrů po prázdné tváři bez víček propíchnutých plačícími ostny prázdných kaktusů. Víš, to když láskyplné Come as you are není, víš, to když sníš a nesníš svůj sen, protože vyražené zuby dnů krvácejí na chodnících, po kterých denně šlapou milovníci Ryby. To když ti ustelou na ocáscích srn rozkousaných dlouhými větami Zklamaných Netvorů jménem rodiče."

,,Já tvé bolesti rozumím Nats. Vystříháný pocit čehosi krásného z tvé duše je v tomhle věku víc než častý."

,,Do tvrdých úst tvé nikdy neuhořelé nevzrušenosti se nikdy nevplazí pocit beznaděje a nekonečnosti zlých Prázdnot? Vezmou ti z rukou nástroj a poví: ,Odhlásím tě z kytary nebo z bicích, aby ses měl čas více učit.' Zůstaneš z rukama vecpanýma do láhve Nerozrušení a klidu?"

,,To není to samé Nats, nesnaž se mě přesvědčit o tom, že to není pouze tvůj láskou ke svému dřevěnému bubnu Zvrácenosti a Beznaděje zkreslený pohled na věc."

,,Je to to samé! Nejdřív ti z rukou vytrhnou nástroj, se kterým ses už narodil a už nebude problém vyrvat ti srdce Vlastní fantazie a Názorů z hlavy! To máš jako s beruškou - začne to tím, že zašlápneš berušku Slzy a potom to skončí tím, že budeš zašlapovat oči Snů svým přátelům!"

,,Nats, kdosi ti do srdce vecpal kosti Zničujících emocí bez falešného optimismu, zkus ho trochu odsát ze mne."

,,Můžeš prosímtě uznat že už nejsem dítě, aspoň ty, Endy?" zavřela víčka těžkých očí propadlých Tmě a nechala si slíznout tvrdou slzu z prázdných rtů a propadla se výčitkám své přílišné důvěry v Člověka.

,,Malá..." spadla do neústupné dlaně Reality když jí krušil do klína papíry s vzorci pro Život.

 

,,..neboj."


Natali_A
13. 04. 2006
Dát tip
díky Ti a slečně moc. :o) i když tahle je je rozmar.

Jakubisko
13. 04. 2006
Dát tip
Z dokonalého prvního odstavce pro mě čerpá mírně zaostávající zbytek básně, ale i tak tip, docela s přehledem bych řekl :))

Pro mě je tam až příliš(sice krásných) metafor...a moc slov, na kterých jsem myslela, že si zlomím jazyk. Musela jsem si to přečíst 2x, abych věděla, co cheš vlastně říct a bojím se, že to stále ještě nevím. Ale souhlasím s Nickyxem ta beruška je náááádherná. :)) Krásný den, Nats...

Nickyx
30. 01. 2006
Dát tip
To přirovnání s beruškou je nádherné...stejně, jako ten "zbytek", přestože smutný.....*

Natali_A
14. 01. 2006
Dát tip
Děkuju... moc moc..

mařen
07. 01. 2006
Dát tip
bez komentáře... *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru