Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prasáci,Pasáci,Panicové a Jazykozpytci

06. 01. 2006
9
2
2863
Autor
kgirl

Tragikomicky a paradoxně a hlavně za života:))))

Neznalost jazyků jako taková může být jevem velice nebezpečným.Objasním vám výše zmíněné na jednom odstrašujícím případu.Letiště v NY, bezpečnostní kontrola.Chtějí vidět pasy.Tlumočím to babičce která anglicky umí pouze „bus“ a „televize“ a moje sestra, která je obdařena výjimečným talentem promluvit v nejméně vhodnou chvíli, prostě a jednoduše vyvalí oči a nahlas se zeptá: „Fak jó?“ Pohledy letištní kontroly a prostý fakt, že nám pro jistotu znovu prohledají zavazadla, včetně prohmatání podšívek bund a zdrží nás ještě hodinu a půl mluví za vše.

            Anebo tohle.Jistě víte jak málo má sekání (dříví) sekerou společného se sexem, tedy pokud nechcete seknout se sexem anebo nejste buďto Brit anebo (dřevomilný) sadomasochista.Vedli jsme onehdy ve třídě mezi Čechy nevinou diskusi o sekání dřeva jakožto ekologického paliva se více než solidní výhřevností.To vše za přítomnosti britské spolužačky, která z češtiny ovládá pouze „vole“ „prosím“ a „děkuji“.Po pěti minutách dotyčná zrudla, ucedila mezi zuby něco jako „couldnt ya possibly stop talking about sex?“ a uraženě odešla.Opravdu nevinný dotaz:Sex ses do prstu?Možná celá tahle patálie spolu s tím štípání dřívím je takřka národním sportem českých chalupářů a chatařů (spolu s četným obyvatelstvem českého venkova) bude odpovědí na silnice v okolí Železné Rudy, které jsou lemovány podstatně hojněji lepými děvami než patníky.Co jiného také mají ubozí cizí státní příslušníci neovládající češtinu  od nás očekávat,..

            Naopak veliké vzrušení zavládlo při jedné hodině AJ asi v sedmé třídě.Zejména holky se okázale udivovali nad tím, kde že se bere v anglické učebnici tolik paniců.

            Stejně tak můj bývalý spolužák z Bavorska Jonny Kugel nemohl pochopit základy skloňování a fonetičnost českého jazyka.

Mimoto také zarputile odmítal akceptovat „haky“ a „carky“ a podobně.To by samo o sobě tak nevadilo, kdyby nebyl nebývale žhavý do studia vulgárních a veskrze lascivních výrazů.Jen malé je naše překvapení, že mu po takovémto pohrdání bezchybnou českou mluvou až neuvěřitelně snadno splynul „peníz“ a peníze obecně s jistým slušným výrazem pro pánské přirození.O to většení bylo překvapení jeho, když po zevrubné prohlídce automatu na nápoje v nádražní hale zjistil, že  „zde vložte peníze“.Shledal to nezvyklým až obskurním, ale posléze prakticky prohlásil, že ta dírka je příliš vysoko a příliš malá.Po procházce městem, kde jsme minuli několik žebráků se stejně označenými pokladničkami či plechovkami, a navštívili supermarket pořádající sbírku na nemocné děti rovněž z tímto z jeho úhlu pohledu velice rozporuplným nápisem.Jonny nepostrádaje bystrý a analytický úsudek se uchýlil k názoru, že Češi jsou nezvykle perverzní národ a pánové mají zřejmě velice úzká a plochá přirození,...A pak se někomu snažte vysvětlovat, že Češi nejsou prasata.


2 názory

neroušek
29. 10. 2008
Dát tip
*

kgirl
13. 02. 2006
Dát tip
Ah ah ah,...pokud jde o umelecke dilo tak to vzse uvedene je pouze nepodstatnz detail,...

Aiedaile
07. 02. 2006
Dát tip
S tim šáhla bych to tak nepřeháněla, nepamatuju si že by kgirl někdy v NY ba to s babičkou nebo bez babičky... a v tom případě jsem já (ona totiž pochopitelně myslela mě) blbosti typu "fak jo" ani řikat NEMOHLA !!!

kgirl
14. 01. 2006
Dát tip
Mmmmh, vidíš já teda horší místa než Rudu neznám- na ty holky-sem nemyslela že je to tak zlý,..Byla sem tam v sedmičce na lyžáku a počítali sme bordely myslim že jich bylo asi tak 14, nebo tak nak,..:))))A díkez za názor:))))

stanislav
06. 01. 2006
Dát tip
žertovné, věru.

kgirl
06. 01. 2006
Dát tip
diky za chválu:o)))))

StvN
06. 01. 2006
Dát tip
Celkem úsměvné příhody.

harosek
06. 01. 2006
Dát tip
heh, prima záležitost...

kgirl
06. 01. 2006
Dát tip
:))))))) Hele je tam hodně chyb?V řádech jednotek, desítek anebo stovek?

kgirl
06. 01. 2006
Dát tip
Jako že je tam tolik chyb?Já sem to tušila,...

Kimísek
06. 01. 2006
Dát tip
chybky se daj opravit tvoje sestra je Fák šáhlá! asi jako moje, no.. xixi :))))))

Eidam
06. 01. 2006
Dát tip
* :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kgirl
06. 01. 2006
Dát tip
:)))))))))))))))))) Díky za pozitivní názory:))))))Jak je vidět asi to se mnou není tak zlé jak myslí BAD_GIRL,...i když je super že je aspoň jeden názor odlišnej a originální,...

JeanJoche
06. 01. 2006
Dát tip
Hmmm...veselé, ale tak "nijak" napsané...Věřím, že historky , co jsi popisovala, byly zaručeně mnohem vtipnější v reálu než jsou teď "na papíře"...:(

kgirl
06. 01. 2006
Dát tip
Ta první tak vtipná nebyla, já jsem se docela bála, ale zvlášť ta poslední jo,...teda v reálu, na papíře to nemůžu posoudit.Díkes za názor:)))))))))))))

sk8ergirl
06. 01. 2006
Dát tip
ono to asi bylo všechno ve skutečnosti vtipný, takhle na papíře je to spíš enem úsměvný, a přijde mi to takový trošku křečovitý

Vaud
06. 01. 2006
Dát tip
;-))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru