Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pro básníka

06. 01. 2006
1
0
534
Autor
Andielek

Psáno v době, kdy jsem ještě nevěděla, že jednou se budu učit psát.

Pro básníka

 

Tak na zdraví, bezejmenný básníku,

Ať ti chutná to víno zlosti.

Pij, dokud je ho dosti,

Smutné, že ho piješ jen ze zvyku.

 

Nech své slzy kanout mezi řádky,

Dej volnost všem svým pocitům,

Smutku i zlosti z mrtvých snů,

Ze slov, jež nemůžeš vzít už zpátky.

 

Básníku, kam zmizela tvá múza?

Proč tvá slova už nemají ten zvuk,

A tvoje oko je jen prázdný kruh,

Z nějž čiší neskonalá hrůza?

 

Sladké opojení slávou má svou hranici.

Tu’s přešel a proto už tě nikdo nevítá,

Léta mládí žalostně ubitá

A nikdo netřese ti pravicí.


Andielek
07. 01. 2006
Dát tip
Zbora: Dobře dobře, budu se řídit vším, co mi poradíš, ovšem vážně s technikou terochu nekamarádím, takže mi, prosím, přesněji popiš, jak ti díla mám odebrat z hlavního seznamu ? :)

Jeheheman
06. 01. 2006
Dát tip
no, tak určitě mnohem lepší než ty tvý ostatní dneska (i když tyhle nástupní série neberou konce, tak toho bude asi ještě víc,)

Andielek
06. 01. 2006
Dát tip
Jeheheman: většinou se snažím aspoň částečně přiblížit, kdy a jak dílka vznikala, tak na to ber, prosím, trochu ohled :) A jinak máš pravdu, pokusím se sem toho naládovat víc.

Zbora
06. 01. 2006
Dát tip
Víš...my tady nemáme tapetáře moc v lásce. Je to sice zaručený způsob jak na sebe upozornit...ale spíš v negativním slova smyslu. Šetři se...rok má ještě dost dnů. Každopádně, nemusíš mít všechno v hlavním seznamu...jsou tu i jiní autoři...(jen pro Tvou informaci...kdybys to náhodou nevěděla) ...a když někoho zaujmeš jedním dílem, dá se předpokládat že se podívá i na Tvá další na autorské stránce. Není to vysloveně špatné...ale ani nikterak převratné.

Andielek
06. 01. 2006
Dát tip
Zbora: pardon, vážně se omlouvám, já totiž ještě pořád dost dobře nevím, jak tu co funguje, takže mockrát děkuju za upozornění a moc se omlouvám, už se to nestane :)

Zbora
06. 01. 2006
Dát tip
Vcelku to chápu...a nezazlívám Ti to. Není to Tvá vina, spíš vina systému, který umožňuje vložit neomezený počet děl...nejsi první...ale možná budeš poslední...za pár dnů se bude moci publikovat pouze jedno dílo za den.

Andielek
06. 01. 2006
Dát tip
Zbora: a pomůže ještě jako omluva, že se tu zas poměrně dost dlouho neobjevím ? ;)))

Zbora
06. 01. 2006
Dát tip
Naopak, měla by ses tu objevovat...míň publikovat, víc číst druhé...a občas si i zkusit napsat nějakou reakci. :o)) Dám Ti radu. Odeber včechna dílka z hlavního seznamu...to se dělá v úpravě děl (zůstanou Ti na Tvé stránce)...a ponech v něm jen to o kterém si myslíš, že je nejlepší.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru