Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kauza Lety aneb svět se zbláznil

16. 01. 2006
3
0
1321
Autor
Tonko

Koukám na televizi a poshlédnutí interwieu s předsedkyní Edelmannovou, si říkám, že se svět zbláznil a rychle jsem hledal něco, čeho bych se chytnul. Když jsem se zase vrátil do reality a drobet vychladnul, tak jsem sesmolil následující text ...

To, že se politici a romští představitelé hádají, zda byl v Letech koncetrační tábor nebo zda to byl jen tábor sběrný je irelevantní ve vztahu k obětem druhé světové války. Co je již do nebe volající, je prohlášení předsedkyně NS Petry Edelmannové, že zde umírali lidé z vlastní viny a to kvůli jejím „nehygienickým návykům“.

 

V nedávné době proběhla v mediích kauza o školní brožuře, kde se zpochybňovalo využití Cyklonu B k zabíjení a nemožnosti zavraždění tolika lidských životů. Když se vrátím o pár řádek víš, tak zjistím, že předsedkyně Edelmannová učinila totéž. Zpochybnila vyvražďování lidí za druhé světové války. Znevážila památku nevinných obětí ať v Letech nebo jinde, kde umírali nevinní civilisté, oběti nacistických zvěrstev.

 

Její prohlášení lze odmítnout na dvou rovinách občanského soužití. Za prvé - veřejné popírání holocoastu a za druhé -podněcování k nenávisti a potlačování lidských práv, když na adresu romského památníku řekla tisku:  "Podle nás nemá cenu stavět podobným lidem památníky, my budujeme pomník těm, kteří něco dokázali."  (čtk.)

 

Takovéto výroky jsou ostudou. Ostudou nás všech, nás co jsme potomky lidí, kteří zažili zvěrstva 2.sv.války. Proto ne Romové ale občané České republiky protestujme a žádejme potrestání osob, kteří popírají holocaust a se svými výroky přibližují Českou republiku blíž k Iránu.

 

Na adresu paní předsedkyně bych dodal, jestli by ona dokázala přežít v podmínkách nacistických táborů aspoň den a obávám se, že by ji nezachránily ani její blonďaté vlasy a

modré oči.

 

Na otázku vztyčení památníku bych dodal, že kdo tam umírali, byli lidé. Lidé stejní jako my všichni - lidské oběti druhé světové války.

                                                                                                                   Antonín Ferko


Vaud
20. 01. 2006
Dát tip
koukal jsem, že to má na Neviditelném psovi hodně ostrou diskusi - nenech se odradit, že to třeba nebude všechno samá pozitiva a zdvořilostní fráze ;-))

Háber
18. 01. 2006
Dát tip
Super, že si to napísal, ale nie je to fejtón, je to vážna kritika, dobrý komentár, to si mohol poslať aj Neffovi na neviditelnypes, takže - t

Vaud
16. 01. 2006
Dát tip
Máš úplnou pravdu a ode mě tip! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru