Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdo vládne?

17. 01. 2006
0
0
602
Autor
semjasa

kap. 1

KDO VLÁDNE?

Žijeme v systému, který je výsledkem mnohaletého vývoje. Lidská společnost se vyvíjela a vyvíjí podle stále stejného scénáře. Silní vládnou, slabí slouží. Jediné co se mění je význam slova silný.    Kdysi v pravěku to byli samozřejmě svaly. Postupně však přírozený výběr upřednostnil intelekt.   Byla by ovšem chyba myslet si, že to znamená moudrost ve smyslu dobra, tolerance a soužití s ostatními. Ti jež odjakživa vládli tomuto světu jsou výsledkem kruté evoluce. Systém je nastaven tak, aby vůdčí osobnosti měli schopnosti získat a dále rozvíjet evoluční výhody. To znamená takové výhody jež jim umožní ovládat ostatní svého druhu i jiných živočichů. Těžit z nich a získávat lepší pozici pro úspěšné rozmnožení. To je to, co lidstvo učinilo vrcholem potravinového řetězce. Co je však ta hlavní přednost? Co umí ti nejchytřejší, že se dostanou k moci? Dá se to říci jedním slovem LHÁT!!!

pokračování....  


zefan
19. 01. 2006
Dát tip
Je určitě užitečné přemýšlet o takových tématech, ale je potřeba nejprve provést analyzu slova - SILNÍ -, jelikož toto slovo je velmi subjektivní. Napřiklad je zcela jinší chápáni slova silní v obdobi epikurejismu a jinší v éře v kynismu...Něco jiného představuje SILNY CLOVEK pro Nietzcheho...Pod toto slovo lze schovat spoustu vlastností, představ a prožitků tvých vlastních... Dříve než začneš vynášet tyto soudy nahledni trochu do klasické a moderni filozoficke etiky...

zefan
19. 01. 2006
Dát tip
omlouvám se za ty chyby, ale to PC zvrací a nejde na něm hodnotně tvořit...

katugiro
17. 01. 2006
Dát tip
máš tam víc gramatických chyb, než myšlenek

jaza
17. 01. 2006
Dát tip
bláblábla....

Sargon
17. 01. 2006
Dát tip
no a?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru