Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

podvodnice laska!

17. 01. 2006
1
0
724
Autor
kiki666

Bolí mě srdíčko,
a nejen maličko.
Básničkou musím ti to říct,
že milovat tebe nejde už víc.

Tak takovéhle básničky avšak o hodně delší jsem psala abych se vyhrabala ze zklamání, které mi přinesla láska.
Vždy jsem si myslela, že miluji, a je to tady - myslela. Tohle slovíčko nesnáším. Už jen proto, že nevíme co se za ním skrývá. Myslet dokáže každý, ale dát pravý cit - lásku, to dokáže jen minimum lidí. Každý den potkáte spoustu mladých lidí jak se líbají a šeptají si ty sladká slůvka, ale kde je láska a kde jen přetvářka? Láska mě naučila radovat se i plakat nauèčla mě i milovat a lásku dávat a to, že jsem byla štastná, ale taky mi ublížila, pošlapala na dlouhou chvíli moji duši, city i úsměv. Je to podvodnice nebo je to je odplata za všechna ta bolavá srdce, která jsem za sebou nechala. Proklínala jsem ji, ale pak jsem si uvědomila, jaký by byl svět bez ní, bez té kouzelnice - podvodnice...

 


alim
20. 01. 2006
Dát tip
beda....a vis, ze mas asi pravdicku s tema zviratkama..kdyz tak clovek kouka kolem sebe, tak to mnohdy tak vipada, ze uz i ta zviratka maji proste vic citu, jak mi lide..ze se proste nejak vzdalujeme,tomu prirozenemu od srdce...ale je to proste v tom smyslu,ze jedinej clovek ma schopnost o techto pochodech,procesech a tudiz i lasce uvazovat a si ji uvedomovat, vcase pritomnem,minulem a budoucim...a presto nejsme asi dal, jako ta zviratka..spis naopak:-))))

beda
19. 01. 2006
Dát tip
Je hezké, že se takto zamýšlíš. Spousta lidí se jen žene od jednoho (jedné) k druhému. Pěkné zastaveníčko ... :-) tanec: lásku v hrsti neudržíš. Jinak se klidně rozepisuj, četl jsem rád. alim: proč myslíš, že jsme jediní tvorové na zemi toho schopni ? Já myslím, že třeba delfíni jsou ještě srdečnější tvorové než drtivá většina lidí. ;-)

tanec
18. 01. 2006
Dát tip
Docela dobrá úvaha.ale - láska není jen zamilovanost, po čase na to příjde člověk sám. A podvodnice také ne, člověk to z ní dělá sám, láska je čistá a jen ten, kdo to nepoznal, nemiloval.Kéž by si ji každý dokázal udržet v hrsti a nepřemýšlet o tom, jak dokáže být zrádná, zrádný je sám člověk.Promiň, zbytečně se rozepisuji.

alim
18. 01. 2006
Dát tip
mas pravdu..zivot bez lasky,nedava smysl..a tenhle dar mame snad jen opravdu jako jedini tvorove na zemi...se vsim tim, ze si ji muzeme uvedomit se vsemi jejimy podstatamy ale i jen tak, jako kouzelnici..ale i tu podvodnici....bohuzel...ale proste bez ni by byl ten svet jen sedivej... papa.-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru