Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stvoření Světa. I

23. 01. 2006
0
0
696
Autor
Jaromir_D

Nápoje. Máme hodně nápojů, co jich ochutnáme. Který pro nás nejlepší, dnes ještě neznámé. Voda co je zadarmo, nechceme ji pít, Možná by nám pomohla, život zrezavit.


Stvoření Světa. I

Satan využil mistrně toho, že také Bůh sám spadá pod své zákony a povinnosti provozovatele vesmíru a všeho živého, aniž by podsouval lidem myšlenky a tedy je manipuloval. Pouze rozdává a nabízí svou pomoc všem bez rozdílu, ale ze svobodné volby lidí, kteří jsme jak známo sešli z cesty lásky a stále více s Bohu vzdalujeme.Satan se tak mohl dočasně stát panovníkem nad tímto světem, nikoliv skrze Boží vůli, ale skrze lidskou slabost a svou nadpřirozenou inteligenci .
Dost nepořádku dělal i v nebi dokud ho Ježíš neporazil a Satan už má působnost jen zde na zemi, která se velmi krátí o což destruktivnější je jeho činnost a širší nabídka slepých uliček pro všechny hledající osobní záchranu na úkor ostatních, či s nezájmem o ostatní. Mistrně zneužívá světské nauky o čase a nabízí tolik pokušení, dokonce je přímo podsouvá, že řada z nás mu někdy podléhá. Je to asi jako kdyby Vás barman zavedl do obrovského baru a nabídl Vám tisíce nápojů a řekl, že jich udělal tolik proto, aby každý našel ten svůj, který mu bude prospívat i chutnat.
Velice dobře ví, že si často řekneme " zkusit se má všechno" a než se propijeme k první třetině nápojů, je nám sedmdesát (pokud se zde toho věku dožijeme) a teprve tehdy nám může dojít, že jsme zbytečně hledali vlastní nápoj a skočili na poměrně jednoduchou fintu. Protože tím nápojem je samozřejmě voda, nejcennější a životně důležitá. Ale my už toho máme v hlavách namícháno tolik, že radši dál chodíme v bludném kruhu barmanova stolu, protože si nechceme přiznat, že jsme naletěli, některým to může i vyhovovat....Nemluvě o tom, jak draze tyto nápoje platíme, přičemž ten nejcennější je zdarma. Proč ale vodu čas od času neochutit, dokonce je to i nutné. Ale vždy je dobré vědět, že například zdravotní závadnost hub neohledáváme konzumací všech nalezených druhů. Zatímco tedy Satan zneužívá naší důvěřivosti a vášně, aniž by viděl do skutečných žádostí našeho srdce, kam nevidíme ani my samotní - Bůh zkoumá právě naše ledví, srdce, aby u konce systému věcí bylo pro každé jedno připraveno útočiště a nevysychající proud lačnosti i nasycení jakož i další dynamický vývoj, neboť často vžitá představa, že Ráj je něco jako lepší domov důchodců je opravdu nesmyslná.
Tedy je nesmírně důležité, abychom zvolili jako duchovního průvodce pro náš život někoho, kdo vidí kontinuitní důsledky našich činů daleko za hranici naší tělesné smrti.
Proč si zavalovat paměť a tělo nákladem, který neuneseme a je zcela zbytečný. Naložme si co zvládneme a můžeme si vzájemně pomoci daleko více. Mnohé věci jsou nám totiž skryty a jestliže vypiji sklenici nějaké tekutiny a nepadnu na zem jako mrtvola, ještě to neznamená, že je tekutina nejedovatá. Naopak, Ty nejzhoubnější tekutiny, ideologie jsou Satanem hluboce promyšleny tak, aby jako časované nálože člověku ublížily až po určité době, kdy už si ani nemusíme pamatovat a vůbec dát do souvislosti počátek intoxikace, či indoktrinace. A Satanovi služebníci jsou si toho velice dobře vědomi. Jsou mezi námi, často na čelních místech ve společnosti a protože nalezli zalíbení v sebeuctívání sestavují volební programy svých sekt tak, aby nalákali co nejvíce nic netušících lidí. Schovávají se za takzvané "humanistické" ideály a podněcují nesváry a války. Bohužel často za to, že jim naletíme platí až naše děti, či vnuci a pravnuci.
Určitě ani společnými silami nezměníme tento svět, jak se nám mnozí snaží podsunout. Ale v našich možnostech je změnit sebe sama. Oprostit se od vžitých návyků, neúčastnit se nesmyslných rozepří a bojů, protože jen Duchovní Boj vede k vítězství a společné revoluce jen střídají a často ani nestřídají ale pouze přejmenovávají jeden a tentýž systém. Revoluci je dobře si udělat sám v sobě a potom se náš život hluboce změní. V tom je Vítězství a v Lásce, v pomoci bližním. Sektáři se domnívají, že zachrání všechny najednou, posbírají jejich "hlasy" a nasunou se do čelných míst, aniž by znaly potřeby jediného ze svých voličů. Bůh zná potřeby každého z nás a na rozdíl od sektářů historie lidstva nepamatuje, že by jedenkráte zalhal nebo někomu ublížil. Bůh hledá naše štěstí a promlouvá k nám, abychom se nenechali svádět, ale naopak našli to co hledáme.
A každý, kdo upřímně hledá Lásku, zdraví, smysl bytí, tak jej najde.


Autor? Pokračování zítra.
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru