Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dvě orchideje

22. 01. 2006
9
6
2492
Autor
Flavia

...přes všechny problémy, co se na mě valí

 

 

Nad lesem

kvetou dvě orchideje

jedna zpívá

druhá už dvě stě let mlčí

kořeny rostou ze slov

která dávno nejsou ničí

barvy se do prostoru vpíjí.

Touto básní nechci říct vůbec nic

jen to že ráda žiji


6 názorů

slivaka
25. 11. 2009
Dát tip
...asi né vázané...ale každopádně líbí* Lu tip

A.H.
07. 11. 2009
Dát tip
uvolněný, nadýchaný děj. *t*

Řízek
26. 06. 2008
Dát tip
jednoduše pro dobrý pocit... teď ho mám díky tvé básni*

Veeriiaann
18. 03. 2008
Dát tip
krásné...čtu sice teprve Tvé druhé dílo ale už nemám slov =) *

Smíšek:-)
19. 06. 2007
Dát tip
milé..*

Anetté
25. 03. 2007
Dát tip
Ten konec je super(; I když je to takový básnický pahýl, zní to tam nádherně upřímně a dodává to tomu to něco, co se mi hrozně líbí(((;*

Flavia
10. 10. 2006
Dát tip
Děkuji moc, jsem ráda, že jsem s ní někomu udělala radost. Je pro mě radostným překvapením, že někdo na Písmáku ještě zakopne o tak staré kusy, jako je tahle básnička.

Buendía
09. 03. 2006
Dát tip
Hlavně nemaž poslední dva řádky! Jinak by to byla uplně normálně smutná básnička...každý by si mohl říct, že ji snad napsala nešťastně zamilovaná holčička, nebo romantická sentimentální duše, která jen proplouvá životem a teskně vzdychá, ale to ty nejsi. Ty totiž cítíš tíhu mlčících květin, ale zároveň víš, jak je na světě nádherně...ach, Jano, za takovouhle krásnou špetku naděje a dobré nálady, jakou je tahle báseň, Ti moc děkuju.

Pisces
31. 01. 2006
Dát tip
Je dobře, že ráda žiješ. Ale dalo by se to víc vykreslit, ne? Klidně mohla být delší, mohla sis více pohrát se slovy. Začala jsi pěkně, tak něžně a najednou konec: Touto básní nechci říct vůbec nic? To je škoda! Kdybys to tam nedala, hned by na to lidi koukali jinak. Ty už ji předem sama shazuješ. Ale to je přece kravina. Být tebou, ještě ji nenechám úplně zapadnout prachem. Až budeš mít náladu, zkus se k ní vrátit, smazat ty poslední dvě věty a dobarvit celý ten obrázek, který začal opravdu hezky. :-)

Dickers
24. 01. 2006
Dát tip
Chvíli je smutno, pak mnoho chvil veselo:o)***

vesuvanka
23. 01. 2006
Dát tip
je krásná a optimistická... TIP s přáním síly k vyřešení problémů, které jsou a další, aby už nepřicházely :-)))

vesuvanka
23. 01. 2006
Dát tip
za tohle se moc omlouvám, nikdy nepoznám jak bude obrázek velký, snad se tenhle vydaří

Flavia
23. 01. 2006
Dát tip
Robinson: Díky, s každým takovýmhle přáním se mnoho problémů značně uskromní. Dweebt: Máš recht :-) Míša: Taky mi dělá radost, že ti to dělá radost :-). Neboj, těmi problémy jsem OPRAVDU maturitu nemyslela, i když v seznamu mých problémů má samozřejmě taky své místo. vesuvanka: dík, tobě přeju to samé, a díky za krásné vyobrazení vztavačovitých, naše milá botaničko :-) Tak vám všem ještě once more děkuji za přečtení a kritiku.

mortecino
22. 01. 2006
Dát tip
v poho..to asi každej..

Robinson
22. 01. 2006
Dát tip
Z tohodle dycha "pozitivum" k zivotu. Malem jsem se zacal tesit na dalsi den ;-) Preji, aby vsechny problemy rychle odumrely a z korinku aby vykvetly vonave dny plne pohudky *tip

..není ničím zvlášť zajímavá ? ale dělá mi radost, zvlášť od tebe. Ale zrovna mam básnickou náladu tak se tu moc nerozepíšu jak je mým špatným zvykem. (vim že už jsem trapnej ale musim připomenout že pokud problémama myslíš maturitu tak to za problém nepovažuj :) a sobecky mi snad ještě víc dělá radost že mi od tebe dělá radost :)

Incognito
22. 01. 2006
Dát tip
Mám ráda optimistický lidi! Taky ráda žiju! Tak si připijme na život! ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru