Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen

20. 02. 2001
0
0
1510
Autor
Drui

Prostě sen...

Celej mokrej vod potu se posadil na posteli. To, co pro ostatní představuje prostředek k odpočinku, je pro něj mučícím nástrojem. Postel. Další děsivej sen. Všechno je tak skutečný – proto je to ještě horší než nějaký rádoby strašný výmysly. Je to tak skutečný… Bojí se znova usnout. „Tak to skonči!“ Překvapeně se otáčí. Temná postava v kápi. Jedinej pohled na lebku místo obličeje a je jasno. Natahuje zkostnatělou ruku. A nabízí pistoli. „No tak. Už nikdy žádnej sen. Jenom krásnej spánek. Odpočinek. Klid… Tak to udělej!“ Šepot uvnitř hlavy. Vzpomíná na všechny ty noční můry. Bylo by to dost dobrý – konečně se vyspat. Spát… Jo, mít klid. Natahuje ruku a bere ten kus chladnýho kovu. Drží v ruce klíč k odpočinku. Tolik se mu chce spát… Vzpomíná na ty noční můry…ale pak si vzpomene ještě na něco. A zmáčkne kohoutek. Vystřelí na tu kostnatou parodii obličeje… A lebka se rozletí do všech světa stran… Celej mokrej vod potu se posadil na posteli. Asi zase jenom další noční můra…
jorel
22. 02. 2001
Dát tip
ala laďa

Drui
21. 02. 2001
Dát tip
Sorry lidi, ale povídka "Sen" byla opravdu myšlena jako kýč... Byl to vlastně výsměch tomuhle typu povídek - akorát ten konec jsem myslel vážně. Žít stojí za to! Drui

Laďa
20. 02. 2001
Dát tip
Ehm, no myšlenku to má, ale zpracování je jaksi dost mizerný. Doufám, že se tě to nedotkne, ale fakt je to dost okoralý, neoriginální a neliterární. No, přečtu si ještě to další.

Laďa
20. 02. 2001
Dát tip
Promiň, možná bych měla být konkrétnější. No hlavně bych to napsala celý jinak, kdybych chtěla, aby to bylo kvalitní a vyjadřovalo správně atmosféru a pocity. Temná postava v kápi. - kolik takových temných postav už jsme viděli a četli?! Lebka místo obličeje - něco originálnějšího by nebylo? atd I ta scéna. Probudí se spocený a setkání se smrtí, která mu nabízí únik, ale on se nevzdá a pak se probudí celý spocený. To ne.

ruby
20. 02. 2001
Dát tip
me se to naopka, docela libi, ja byla zklamana celou dobu a jak to byl vlastne sen o snu....chichi roman o romanu...ne necham blbosti. tak to me docela zvedlo naladu...jo pri nabizene sebevrazde cernou postavou jsem taky zvedala oci v sloup ale ten konec je prima!

StvN
20. 02. 2001
Dát tip
Ach jo.

Trochu šedivé klišé...nemyslíš ? Asi nejlíp to vystih StvN ... ACH JO.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru