Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stvoření Světa. II

24. 01. 2006
0
0
925
Autor
Jaromir_D

Vůle. Vůli máme svobodnou, rozhodnout se máme. Jestli chceme z láskou žít, neb ji odmítáme. I když z naším jednáním, Boha jsme zranili. Naší vůli nám nechal by jsme se zlepšili.



Stvoření Světa. II
Odpůrci Boha, potažmo sebe sama poukazují na to, že kdyby byl Bůh všemohoucí nebylo by válek, ani nemocí, ani pustošení života na zemi.
Ale Bůh slíbil Království všem a tak se čeká na toho posledního, aby ani jeden nebyl ošizen. Často se také opomíjí zpráva z Písma, že je několik nebí a že člověku nebude zkřiven ani vlas na hlavě. Jenže skutečně nemůžeme směšovat tento svět a Boží Království, byť jej lze už v tomto světě nalézt.
Není to také Bůh, kdo si na nás vymyslel dědičný hřích, ale opět zde děti platí za chyby svých otců, za přeměnu země na skladiště zbraní, na společnost, kde dominující ukazatelé její prosperity jsou například zbrojní průmysl, tabákový průmysl, rabování nerostného bohatství země.....
A paradoxním důkazem zvrácení tohoto nazírání na svět je, že si za ničení země, ale také vlastního zdraví ještě platíme, aniž bychom se často nad tím zamysleli. Vezměte jen jak neuvěřitelné je (a to je jedna z mála průhledných věcí), že stát se opírá o obrovské příjmy z Tabákového průmyslu, kterým prokazatelně zabíjí vlastní obyvatelstvo, které potom navštěvuje trafiky a posléze lékaře. Jaký asi mohou mít zástupci takového státu (byť jejich řečí je mnoho a argument žádný) zájem na zdravé populaci.
To je strašné slovo - tedy na zdraví svých občanů.
A právě proto, díky dědičnosti u některých chorob a nejrůznějším patologickým jevům, jakož i válečným konfliktům je systém několika nebí, aby skutečně každé jediné dítě, každý, kdo odsud odejde dříve mohl v klidu pod péčí Boha dokončit svůj vývoj a být převeden do Ráje.
Také v této souvislosti mohu prohlásit, že neexistuje nevyléčitelná nemoc, kterýžto termín si na nás kdosi pečlivě vymyslel, protože potom by byl přece již náš život, který nás učí chápat jako časově omezený nevyléčitelnou nemocí. Ale život je Boží Dar a jeho naplnění ve věčnosti neochvějný příslib. A lékaři nás přece neléčí proto, abychom umřeli zdraví, ale , abychom se zde na zemi co nejméně trápili, dokud nepřijde doba a čas se nenaplní, kdy bude veškeré trápení a veškerá bolest obráceno v radost a štěstí. Což je ale neštěstím pro uctívané, protože si často uvědomují, že s nastolením Božího Království skončí jejich povýšenost a vůbec každý, kdo činí a smýšlí zle a dělá mu to dobře, jak by se asi cítil v ráji?
Autor? Pokračování zítra.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru