Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chtěl bys být čmelákem?

25. 01. 2006
3
0
892
Autor
Henriet

           Sníh zakřupal pod nohama, větev jí zalechtala v obličeji. Polštář voněl po jehličí a trošku píchal. Až se ráno vzbudí, bude mít jehličky otisklé na tváři. Čaj na stole už vystydl. Teď připomínal Vltavu pod Karlovým mostem. Světlo lampičky snad mělo napodobit osvětlení na obloucích mostu. Jen Brunclík a panoráma Hradu tu chybí.

            Punkerka se žvýkačkově růžovým čírem se chechtá do mikrofonu. Zpívá něco o svobodě, iluzích a lidstvu, co pomalu ztrácí identitu. Po koncertě jí možná ukápne slza. Za ty, co tady už byli a vzdali to; za to, že zas něco skončilo. Banda človíčků poguje pod pódiem do roztrhání těla. Oni ještě naději neztratili. Dokud je muzika, není tak zle.

           Zkus se vtělit do tvorečka se šesti nohama. Zkus nemít mozek a pochytávat okolní věci jen nervovou soustavou. Zapomeň na čas. A jez ostružiny.

            Tučňák na obrázku se přikryl sněhem. Až se vyspí, vyholí si číro a obuje těžký boty. Prý se to dnes nosí. Psali to v novinách.

             Když namaluješ tužkou kluka s modrýma očima, promluví na tebe anglicky. Rukou si prohrábne blonďatý vlasy a snad začne zpívat. Holka v puntíkovaných šatech na něm visí očima a on se utápí v žalu. Nedoufej, že ti řekne něco povznášejícího. Na to už nevěří.

             Toužit po triku batikovaném krví a souložit na jednorožci. Vědět, o čem sní hmyz a chleba krájet obouručním mečem. Když přeplaveš vodní příkop a přelezeš hradní zeď, sny se ti třeba splní.

             Nezoufej! Staň se čmelákem. Nebo si kup kytaru.


turandot
08. 02. 2006
Dát tip
Zkus nemít mozek a pochytávat okolní věci jen nervovou soustavou. Zapomeň na čas. A jez ostružiny. dofrasa tohle se mi líbilo a jez ostružiny. jinak je to jako tvý starý povídky naruby/to neni vůbec špatně, ale je tam na mě moc symbolů ale fajn, fajn*

Henriet
06. 02. 2006
Dát tip
Kurt2: Tak zkus to s tím čmelákem :-)

Kurt2
01. 02. 2006
Dát tip
koupil jsem si kytaru a hovno platný...*

Semeno
27. 01. 2006
Dát tip
:o) velmi

Henriet
26. 01. 2006
Dát tip
Děkuji. Teď už víš, že to mělo být pro tebe, tak snad jsem tě aspoň trošku potěšila.

Semeno
25. 01. 2006
Dát tip
Vytříbené! myslim, že když člověk plave přes vodní příkop a čeká ho ještě přelézt hradnízeď ... že zemře Neztrácíš se, ilustruješ,.. velmi příjemný zážitek.. * sem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru