Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O barvě pleti

29. 01. 2006
0
0
1289
Autor
čouhán

Arméni jsou bílí. Jsou mezi nimi i černí, ale ti jsou osmahlí od slunce. Slunce je začalo osmahovat už před staletími, ale nic jiného to není: jsou osmahlí. Ale ti, co zůstali bílí jsou bílí z příčiny, která není o nic závažnější. Patrně je slunce neosmahlo.

William Saroyan
čouhán
30. 01. 2006
Dát tip
Odpověď je snadná, Nickyx. S citáty to prostě tak chodí. Někdy napíšu svůj, jindy někoho jiného, obvykle věhlasnějšího a moudřejšího. Podívej se na ostatní citáty, jestli se Ti to stále zdá divné. Já vím, že ten Saroyanův citát zní banálně. Saroyan to kdysi dávno napsal v jedné povídce svým typickým, prostým, laskavým stylem, který dnes ostře kontrastuje s křečovitě politickým kontextem rasismu. Proto jsem ho sem dal. Ve skutečnosti to tak jednoduché není, ale řešení i těch nejsložitějších problémů by vždycky mělo vycházet od jejich základních principů. A ty opravdu bývají průzračně jasné, samozřejmé, ba i logické, chcete-li. Děkuji Vám oběma za názor.

Nickyx
29. 01. 2006
Dát tip
Když jsi to původně nenapsal ty, proč to, prosím tě, publikuješ pod svým dílem? Jinak je to, přinejmenším, logické. Ale líbí se mi to...

jaza
29. 01. 2006
Dát tip
mě to přijde logické...)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru