Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o Lásce

05. 02. 2006
10
0
2477
Autor
Natali_A

doufám že mě za tohle někdo neuškrtí snad to nikoho nezraní vím že jsem si vzala vážné téma do úst, ale -

Trýznivá slabost mě donutila usnout v nepohodlné poloze na houpacím koníkovi. Na malém jevišti v mých zvrácených snech právě černobílý klaun probodnul barevnou slečnu s dlouhýma cinkajícíma náušničkama a ta tragicky vykrvácela za přítomností ohavného klauního řehotu. Následována ohlušující explozí slz naplnila mou hlavu černá tekutá mlha.

Se škubnutím jsem spadla z koníka, který se vesele houpal v nepravidelných úhlech nad podlahou. Zvedla jsem své skleněné oči z podlahy a spatřila obraz bolesti a nádhery skloubený se zářnou mocí oslepující ústa má. Stanula přede mnou sama Láska. Mé srdce se vyděšeně schovalo hluboko do bezpečného rohu hrudního koše.

Láska vypadala bolestně, avšak silně. Chvěly se snad všechny údy její teňoučké postavy. Měla splihlé vlásky rudé barvy stáhnuté do copu v týle písmenkovou gumičkou. Zděšeně svýma duhovýma očima civěla na houpajícího se koníka. Na jejich plných růžovoučkých rtech odpočívala malá slza. Klátila nožičkama a málem sklouzla ze rtů. Nevěřícně jsem zírala na tu sinavou tvář. Pohledem jsem sklouzla z obličeje slečny Lásky až k jejímu krku. Kolem krku měla místo řetízku ostnatý drát, který se ji zařezával do šíje. Polapila mě vize nepředstavitelné bolesti, kterou musí trpět. Ale proč si ho probůh nesundá? Propadlý hrudník pokrývala jakási potrhaná černá napodobenina svetru. Všude kolem ní tančily její kostnaté ruce. Na levé ruce měla tisíce roztodivných korálků ve výrazných odstínech žluté, hnědé a oranžové. V pravé ruce, trčící ze zbytku utrženého rukávu, rozrytou tisíci jizvami, zahřívala sklo, které ji vnikalo do dlaně. Tam, kde by obvykle byl pásek visely květiny z červené stuhy. Roztřepené konečky špinavé sukně tak díky zšedlým květům nebyly výrazné a zrak poutající. Na holé nohy, zbělalé čistotou si sedly šrámy a modřiny. A na nohou měla neporušené baletní střevíčky. Chtělo se mi plakat.

Dívala se na mě jako na ten největší kus bezmoci, jaký v životě viděla.

,,Ahoj," pozdravila mě hlasem, který plakal.

Ať už to skončí, mě to bolí, vidět to dítě tak beznadějné, ach Lásko maličká, Ty chudáčku.

,,Ví - vítej tady Lásko..." bodala mě úzkost do těla.

,,Nemusíš být na mě tak hodná, já vím že si to nezasloužím, jsem nejhorší!" stála tam tak zhrouceně a přitom plakala. Rozráželo mi to srdce, vstala jsem a vzala ji do náruče. Pokračovala. ,,Víš, nikdo mě už nechce, a když chce, pak jim všem nakonec zase ublížím. Jsem vrah! Zabila jsem už tolik lidí a srdcí! A přitom já nechci! Všichni si myslí že to jen já ubližuju, ale jsou to lidi sami, oni mě pak přestanou chtít! A já nemám v seznamu vlastností vlastnost vtíravá, nemohu se jim vnucovat! Prostě musím odejít pryč a nechat je tam smutnit, krvácet, umírat!! Jsem prý zatracená, ulhaná, zabiják, svině, prase, zlo!! Já jsem zlo!! Já!!!" křičela na koníka, který se pořád zlověstně houpal.

,,Ale - "

Vyskočila z mé náruče a popadla z kuchyně nůž. Než jsem ji stačila zastavit, to dítě které znamenalo spásu světa prostrčilo čepel svým krkem a umřelo přímo pod mou kuchyňskou linkou.

 

Pak jsem se naposledy ve svém životě rozplakala.


Natali_A
13. 04. 2006
Dát tip
já zas nevím jak Ti mám poděkovat...děkuju vřele.

Jakubisko
13. 04. 2006
Dát tip
Já už nějak nevim co k těm tvým dílům dodávat...všechna mají cosi do sebe, včetně tohoto, kde je to zase o něco silnější než bych čekal...a navíc je to naprosto trefné. ;) *

Natali_A
13. 04. 2006
Dát tip
Týjo, to si ani nezasloužím. díky Ti Slečno

Musím to udělat....fakt že jo... OBLÍBENÉ...

Je tam pár věcí, které mi nesedí do celku(slovo napodobenina, zdá se mi přípiš moderní na to, aby tam zapadlo) a pak ten výčet vulgarismu, ale chápu, to tam asi musí být, aby to tomu dodávalo jakési grády. Ale v podstatě jsou to maličkosti, protože i když tam máš popis člověka(dlouhý jak maraton), já jsem ho nepřeskočila, já jsem ho celý přečetla, ba co víc, já jsem hltala každé další slovo...a to myslím, že je u mě největší úspěch(mám totiž slabost nezáživné věci, což jsou většinou popisy přeskakovat) Takže abych to shrnula: Greightní myšlenka, neokoukané zpracování(úplně před sebou vidím toho houpajícího se koníka)takže jen T.I.P a děkuju...

lighthouse
11. 02. 2006
Dát tip
Abych se přiznala ze začátku se mi to nechtělo číst, čekala jsem něco trochu jinýho, docela si mě překvapila :) Ten popis Lásky je místama až moc podrobnej, místama tak-trochu-na-efekt, ale to se těžko posuzuje. Čím víc se blíží ke konci, tím je lepší, řekla bych- takový skorem osobitý pojetí, to je dobře. opravdu ráda tipuju :)

jsi velice vnímavá slečna, píšeš upřímně a to je převelice dobře,protože spousta lidí jsou tady medulenky.líbí se mi to moc.T

Jules_Floyd
08. 02. 2006
Dát tip
sorry no...ale mě to přijde takové idealistické a skoro nudné(obalené do lyrického obalu značky,: po použití vyhodit)...ale to bude těma pivama..ale jinak dobré(asi-jak vidím z ohlasů ostatních) jen mi to nesedlo

Natali_A
07. 02. 2006
Dát tip
Čokoládka: děkuji Ti, co já bych bez Tebe dělala. Děkuju moc, snažila jsem se upravit, ovšem nevím, zda se mi to povedlo. Děkuji Ti, Slečno snů :o). a nekresli ten drát moc ostrý, ať se nepořežeš... Háber: tohle si snad nezasloužím.... Děkuju, znamená to pro mě mnoho. Kaneček: Děkuji Vám... jste na mě moc hodný.

Markel
07. 02. 2006
Dát tip
Moc zaujalo, je to neobvyklé pojetí smrti lásky tady na zemi, máš bohatou fantazii, jen tak dál - T :-)))... a stejně... láska nakonec zvítězí :-))

Bechtin01
06. 02. 2006
Dát tip
je to zvláštně nastavené zrcadlo, mě se to líbí . /akorát bych dal jinou kategorii/ , měj se Natali. T.

Bossman
06. 02. 2006
Dát tip
Lepšíš se Nekdy moc dlouhé věty a chvílema jak kolovrátek, člověku se pak motá hlava:))

Natali_A
06. 02. 2006
Dát tip
Niki: neomlouvej se. a děkuji Ti. Bechtin: děkuju Ti moc pane Krásna a Bossman: ó děkuji. :) dobře že jenom hlava :o)

-- pár chyb v čárkách (jestli chceš, vypíšu) + zplihlé vlásky -- s tím ostanatym drátem, to je moc dobrý, já nevim proč, ale teď si pořád ostnatý dráty kreslim... každopádně tady to vyznívá moc pěkně -- V pravé ruce, visící ze zbytku utrženého rukávu, rozrytou tisíci jizvami, třímala sklo které ji vnikalo do dlaně. - tahle věta se mi moc nelíbí, visící ruka zní jednoduše divně, a taky možná sklo, co se jí zarejvá do dlaně a tudíž asi docela dost bolí, by asi netřímala... se slovesem třímat bych si spojovala spíš něco.. jakoby slavnostnějšího, jestli mi rozumíš... -- si sedly šrámy a modřiny - už tam máš jednou "seděla slza", tohle opakování docela bije do očí... -- Na holé nohy, zbělalé čistotou si sedly šrámy a modřiny. Chtělo se mi plakat. A na nohou měla neporušené baletní střevíčky. - tady bych změnila pořadí vět, tu druhou bych dala jako třetí... Ale jako.. dost dobrý, řekla bych. Možná ses pustila do vážnýho tématu, ale myslím, žes to zpracovala až na nějaký ty chyby skvěle... zaslouží si to tip, to rozhodně*

Háber
06. 02. 2006
Dát tip
...teda človeče, došli mi slová... to je tak pekné... a pravdivé... a silné... toto je veľká literatúra... netušil som, že to sem niekedy niekomu napíšem... fakt to na mňa urobilo dojem... človeče......... ani z toho nezaspím...

Pyj_ONear
06. 02. 2006
Dát tip
*! škoda, že můžu dát jen jeden tip, opravdu pěkné dílo. jen tak dál!

Nickyx
05. 02. 2006
Dát tip
Něco mi to připomnělo...Kruté, silné, krásné, dostalo mě to... Opět jediný *, promiň...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru