Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

čest skautíkum

06. 02. 2006
2
0
1264
Autor
jemitojedno

 

čest skautíkum


všichni pioníři nový doby

obvázali červenýmy šátky

kmeny stromy

abychom se v dnešnim světě neztratili

lesy už neexistují

když menší kolchozy mítili krušný hory

hlaholili „Lesu Zdar“

optimisticky naladěný


krásný děti

stavěli remízky pobořený

sou pobodaný od šípkoví

dělali krysy

pokusný

myšlenky jim zazdili


vyladili by jejich cesty

na měsíc

mohli by si tam tři orlí péra zasadit

pohřbíme hodný tváře

a smysluplný věty

co se nikdy neztratí


jakopes
07. 02. 2006
Dát tip
jo, tohle se mi líbí... tip

K_Anče
06. 02. 2006
Dát tip
oprášen:)) Byla sem jiskra a učili mě poznávat zviřátka podle stio ve sněhu a síťoví žil na listech a kůru...a pak sem se učila slib, kterýmu sem nerozumněla.."chci žít pro svou krásnou zemi, abyCH byla šťastná" a pionýrskej za nás odrecitoval nějakej dědek, kterýmu zástupy nicnetušících dětí slíbily, že budou svazákama a komunistama - a nejlíp mi bylo na ulici na kole a u babičky na zahradě - vnučka, nic víc, nic míň.

jemitojedno
06. 02. 2006
Dát tip
já nějak poslední dobou píšu strašný sračky, žejo? nebo to bude tim, že nerozhazuju tolik tiů vokolo co dřív, vlastně sem kritiku nenapsal hodně dlouho, neřek bych oprášenej, spíš schovanej :-)

zefan
06. 02. 2006
Dát tip
vzpomínám na dobu kdy jsem byl taky skautikem...do té doby než mě vyhodili..., krásné mládí...*

K_Anče
06. 02. 2006
Dát tip
a dobře děláš (oprášenej jedno, sem myslela). Já tak různě koketovala s mazánim a schovánim se pod jinej nick a pak se kanče samo zapikalo.... Vurt vode zdi ke zdi. A ne, nepíšeš sračky-to teda prrrrr!!! Jen nějak s tebou bejvala větší sranda... Ale neni každej den posvícení. Vim, zažitý..

jemitojedno
06. 02. 2006
Dát tip
věčí sranda byla, mno to viš sem permanentně něčim zatrpklej, ale spiš bylo nějak divně, teď sem šťastně zamilovanej a ňak na sebe nemusim tolik upozorňovat a taky sem za tebe truchlil :-) vim, že se asi trochu změnily i výplody co píšu, ale nějak mě spíš bavil vykolejenej sureál, a baví mě to dál, možná by to mohlo bejt krapet humornější taky fakt a ď zefanovi, taky sem chodil, jednou kamarád zapálil podsadu vod stanu

K_Anče
06. 02. 2006
Dát tip
já nejsem ani zamilovaná ani nic jinýho co by stálo za úsměv...v práci práce, doma sama, v hospodě pomluvy, na účtu nepřibejvá, akvárko prázdný...hlavně že mám novej set příborů za 800,-K! Ten je mi platnej, když večeřim chleba nebo housku s něčim a jinak nevařim. A návštěvy si nezvu, který by mohly úchvatnej interiér bytu obdivovat, protože by mi tam akorát tak udělaly bordel a vypily víno...

jemitojedno
06. 02. 2006
Dát tip
čoveče, měla bys vyhledat nechápu, co tví známí v baráku, to už se ani doma neopíjíš? nepíšeš? hudbu neposloucháš? tak si přes net někoho najdi, když se to povedlo MĚ!, chci říct, samota je fajn, ale ne když čučíš do zdi, mě třeba přišlo kombo konečně, tak mam furt co dělat...a na co ty příbory? jíme snad rukama!

K_Anče
06. 02. 2006
Dát tip
Ale jo, šmarjá!!! To bych nebyla já bez lahve vína (nebo dvou) a rumíku...a muzika, no ta jede porád a pěkně nahlas! Druhýmu patru se vyhejbám, chodim jak duch kolem - jenomže máme domácí linku a pruděj desetkrát během večera a na ICQ a pokud se neozvu, tak teda eště mobil...hele, to se nedá. S nima v zádech si nikdy nikoho nenajdu:))) Fakty, už byli 2 zájemci a lekli se těch dvou mejch kumpánů. Já už radši chodim večer do mrazu na prochajdu, abych se vyvlíkla.

jemitojedno
06. 02. 2006
Dát tip
já si myslim, dokonce tady jednu lahev mám, v sobotu sme s jednim známym trochu zahulili a na flašku ani nedošlo jaká byla zima, a den před tim sem se celkem ožral v plzni a teď sem samozřejmě nemocnej :-) icq nemam, telefon taky ne takže si nestěžuju jo a navíc ti za zádama nemůžu stát eště já, to bys měla marný úplněji jinak sem s tim plyšovym medvědem, možná sem ti posílal jeho fotky, vedeme spolu docela zapálené diskuze :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru