Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O lásce

09. 02. 2006
0
0
638
Autor
lubino

Neskrývejte svoji lásku!

O čem bychom chtěli mluvit?

Přeci o lásce, to především. Ano, vždyť láska je to nejkrásnější, co na světě je.

Alespoň se to říká.

A můžeme tomu věřit? Já myslím že můžeme, že dokonce musíme, protože kdybychom tomu nevěřili, tak bychom tady nebyli. Tedy, hlavně bychom neplýtvali papírem a nepsali o lásce, kdyby nebyla nejkrásnější, ne? No, ano.

A tak předpokládejme, že láska je to nejkrásnější, co na světě je, a budeme mít ušetřenu jednu starost. My totiž máme docela jiné starosti. Například, jak o lásce mluvit? Hodně lidí totiž nějakou svou lásku skrývá. A to si myslíme, že je škoda. Nač skrývat něco, co je nejkrásnější na světě?

A teď si představte, jaké by to bylo, kdyby všichni ti lidé, co svoji lásku skrývají, ji projevili, ukázali a přiznali se k ní. To by bylo. To by bylo docela jiné.

Najednou by se totiž ukázalo, že ten, co chodí s tamtou, s ní sice chodí, ale miluje někoho úplně jiného, například tu která ho milovala předtím, ale nedala to najevo a tak mu to došlo až teď.

Zprvu by to asi byl zmatek, ale určitě by se to po čase urovnalo. No, jak by to asi vypadalo? Ten, co chodí s tamtou, ale miluje jinou, by se s ní rozešel, nebo ona s ním, ale milovala by ta druhá jeho, jenom kvůli tomu, že konečně projevil svou skrytou lásku? To už by záleželo na ní. Každopádně by všichni věděli, na čem jsou a tak by počáteční zmatek postupně ustal.

A z toho vyplývá, že se vyplatí neskrývat svoji lásku. Ale řekli jsme, že aby v tom nebyl zmatek, museli by ji přestat skrývat všichni lidi najednou. Je však nemožné, aby všichni na světě s tím začali ve stejném okamžiku, už jen kvůli časovým posunům.

Mohli by ale lidi např. v Londýně začít o hodinu později, a v Moskvě o dvě hodiny dříve a v Istanbulu o hodinu a zkrátka by se dohodla nějaká hodina a zavedly by se časové posuny začátku konce skrývání lásky a tím by se časové posuny vyrovnaly.

Jak vidíme, byla by to dost veliká a náročná akce, na kterou by bylo dobré být připraven. Je totiž možné, že se zavedou nějaké tresty, nebo penále za včasné nedodržení.

Bylo by asi lepší začít dřív, než později, zkrátka začít u sebe a mít tak výhodu před těmi, kteří se zapojí až při globálním vyhlášení celé akce.

Je samozřejmě, že naše generace v tom nadělá ještě hodně zmatků a budou se vyhlašovat nějaká upřesnění a změny, s tím se tak trochu počítá, ale prosím vás, důležitá věc, nerozmlouvejte dětem jejich projevy lásky. To byste pak byli sami proti sobě. Naopak, mluvte s nimi o lásce, např. že láska je to nejkrásnější, co na světě je. A ony tomu uvěří, uvidíte.


Tyto funkce existují všude, jen jejich produkty podléhají volbě, respektive výběru rozumového úsudku. Pro motivaci jednání není například rozhodující absolutní síla vjemu, nýbrž úsudek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru