Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesta do světa

10. 02. 2006
6
0
2164
Autor
Barman

 Zrnko písku v písečné duně čeká na vítr. Lehce se pohybuje či poletuje vzduchem, stěhuje se mezi dunami. Sahara, svět, vesmír. Kde je konec zrnku, které před čtyřmi tisíci lety uvízlo mezi prsty malého chlapce, čerstvě ušlapaného faraonovou armádou?

 

 Vylil jsem část obsahu lahve jaru na velmi, velmi špinavou pánev, popadl hubku a jal se leštit teflon. Jde to, musí to jít, neboť teflon je tu od toho. Teflonu není nikdy dost. A dost! Hurá do víru městečka. Zavířil jsem se ve víru přecházející studené fronty a posadil se pod košatým stromem. Bohužel však vlivem oné fronty dorazil záhy i déšť, takže bylo nutné otevřít dveře naproti a posadit se do čekárny vlakového nádraží. Vedle mě seděla babička a prohlížela si lístek přednedávnem zakoupený. Všichni tam seděli a prohlíželi si své lístky. A já vstal, přistoupil k pokladně a koupil si lístek do města, o kterém jsem do té doby jen slyšel. Město Svět.Vlak nejel a já se posadil a prohlížel si lístek Město-Svět.

 

,,Vlak do stanice Svět přijel ke druhému nástupišti."

 

 Nasedl jsem a za jízdy sledoval, jak srnky dlabou trávu a draví ptáci ty nedravé. Svět. Vystoupil jsem uprostřed lesů a luk a vyšel do kraje. Cesta vlakem netrvala ani půl hodiny a já mohl spatřit Svět.

 

,,Jéžiš, to je ale stanice," pomyslel jsem si a kráčejíc širým Světem sledoval jsem tu nádheru kolem sebe.

 

 Po tříhodinovém výletu jsem se vrátil k mytí nádobí. Stále ve stanici Svět, ale s vědomím, kde se nacházím. Není městeček ani vesmírů, je Svět.

 

 Zrnko písku se připletlo na lopatu dělníka a stalo se součástí domu Johannesburgského obchodníka s krmnou směsí Krávaráda.
Nicollette
17. 02. 2006
Dát tip
Tu velikost písma upřímně nechápu :o)))) to zrnko si procestovalo a co muselo teda kurnik zažít třeba ví kdo postavil pyramidy nebo kdo zabil Kennedyho panečku moc mi nedochází co si chtěl říct ale myslim že si nechtěl říct asi vůbec nic :-))) * * *

Barman
10. 02. 2006
Dát tip
Tu velikost písma upřímně nechápu

Narvah
10. 02. 2006
Dát tip
je to přemotané, zmatené, zbytečné..

Barman
10. 02. 2006
Dát tip
No spíš jednoduchě a stručné. Co není zbytečné? Nejsem na to zrovna hrdý, je to opravdu příliš stručné

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru