Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolikrát ještě...?!

12. 02. 2006
2
0
605
Autor
ily_chvost

                          Kolikrát ještě??!

 

 

        Kolikrát si ještě? poliji bílé kalhoty černým inkoustem?! Kolikrát ještě? ráno zaspím?! Kolikrát mi ještě? ujede autobus přímo před nosem?! Kolikrát ještě?

 

            Kolikrát ještě. Vět začínajících tímto slovním spojením bychom jistě dokázali vyjmenovat mnoho. Možná dokonce nekonečně mnoho. Ale proč? Proč nás život někdy dostává do tak nepříjemných situací? Proč se tak vyžívá v tom, že se ty nejvíc nemilé neustále opakují? Že se někdy, nedej Bože, stávají dokonce tradicí?

 

            Proč se polijeme inkoustem právě tehdy, když máme na sobě sněhově bílé kalhoty? Proč zaspíme pouze v den, kdy máme důležitou schůzi? Proč nám ujede autobus pokaždé, kdy ho nejvíce potřebujeme stihnout? Proč??

 

            Zkusme se nad tím zamyslet. Máme proti takovýmto situacím nějaká preventivní opatření? Prodají nám v lékárně lahvičku s nápisem: užívejte 2x denně a trapným situacím bude konec? Nebo snad stačí nosit na krku talisman od pradědečka z Afriky? Možná ani nemusíme být diplomovanými doktory, abychom poznali, že takhle to asi řešit nejde. Uvažujme realisticky. Zákon schválnosti zkrátka a dobře funguje. A to téměř stoprocentně.

 

            Co s tím?  Bojím se říct, že asi nic. Nebo to vyřešíme tím, že nebudeme nosit bílé kalhoty? Že si budeme dávat hodinové rezervy, aby nám neujel autobus? Že když nebudeme chtít zaspat, tak radši nepůjdeme spát? Asi ne. Zřejmě nám tedy nezbude nic jiného, než si klidně nosit bílé kalhoty a prostě se smířit s osudem.

 

                            

           

 

 

                   

                   

           

 


Háber
13. 02. 2006
Dát tip
tak*to je

Incognito
12. 02. 2006
Dát tip
Proč nás osud dostává do nepříjemných situací? Řekla bych, že proto...abychom si potom vážili těch příjemných a radovali se z toho, že naše bílé kalhoty jsou pořád bílé, nezaspali jsme a stihli autobus. ;-)

Anyz
12. 02. 2006
Dát tip
naprosto souhlasim a incognitem :)

ily_chvost
12. 02. 2006
Dát tip
no jasný, dík=) tohle sem přesně popsala ve fejetonu Den Blbec se na to podívejte

Vaud
12. 02. 2006
Dát tip
16,58 letech je většina schůzek nedůležitých ;-) (ačkoliv se v tu chvíli důležité zdají). Při černých kaňkách na bílých kalhotech doporučuji skvrny dělat rovnoměrně a vznikne zajímavý švýcarský ethno vzor á la Milka. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru