Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Den Blbec

12. 02. 2006
1
0
568
Autor
ily_chvost

                                    Den Blbec

         

 

            Každý se s ním někdy setkal. Není člověka, kterého by minul. Ne každého z nás sice navštěvuje pravidelně, ale jsou mezi námi bohužel i tací, kteří s ním téměř splynuli v jedno tělo. Sice na něj přicházejí stížnosti ze všech stran, ale já si troufám tvrdit, že by bez něj byla na světě nuda. Pořád nechápete o co ( popřípadě o koho ) se jedná? Hvězdy a veškeré horoskopy napovídají, že většinu lidí potká v pátek třináctého. Už víte? Ano? Den BLBEC!

 

          Musíte uznat, že takzvaný den ?B? také není k zahození. Kdyby ho nebylo, tak by se nám všechno dařilo. A ani byste neměli šanci si to uvědomit. Ale takhle, když máte zase ?svůj den?, všechno vám padá z ruky, vylijete na šéfa horkou kávu, autobus vám pokaždé ujede před nosem nebo si sednete na ježka, tak si pak více vážíte dne, kdy vám naopak všechno šlape skvěle. A neříkejte, že když se jednou za půl roku špatně vyspíte, vstanete levou nohou a pak ?logicky? následuje onen osudový den ?B?, že to není sice ne nejpříjemnější, ale dalo by se říci celkem ?vzrušující? vyjetí ze stereotypních kolejí všedního dne. Vždyť  o čem byste potom vyprávěli svým vnoučatům při oslavě svých devadesátých narozenin? Neměli byste v zásobě žádné historky o tom, jak jste omylem zamkli na záchodě vašeho profesora, o tom, jak jste málem zapálili celou školu, když jste se snažili vytvořit chemický pokus, o tom, jak jste uklouzli na náledí, vrazili do Karla Gotta a zlomili mu obě nohy?

 

          Být v kůži toho, kdo právě den Blbec prožívá, vskutku nemůže být nic příjemného. Ale na druhou stranu byste se pak za deset let neměli čemu smát?

 


Alya
12. 02. 2006
Dát tip
Blahopřeji k tvému dni B

ily_chvost
12. 02. 2006
Dát tip
díky za hlubší kritiku díla=) ne vážně díky, si milá

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru