Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Východ slunce

12. 02. 2006
2
5
2515
Autor
akaša


Paní noci již odkrývá svůj závoj nad městem spícím. Slunce, probudilo se a svou oslnivou krásou zasáhlo přeceličký svět, jenž do této chvíle spal. Štastní ptáčci si prozpěvují, hrajíc si v paprscích Slunce. I ten největší spáč se probral z blaženého spánku a vzdává hold usměvavé zlaté tváři Slunce. V srdci každého roste pocit štěstí při pohledu na hvězdu všech hvězd. Lidé s úžasem zatajují dech a snad si přejí na chvíli být Sluncem, aby viděli, jaká krása se skrývá na celém světě. Jen démoni noci proklínají Slunce. Čekají ve svých temných chladných jeskyních. Čekají na tajemnou noc, která ukryje jejich zlobu a nenávist.


5 názorů

Never More
25. 06. 2007
Dát tip
vykouzlila mi úsměv na tváři

palino8
18. 02. 2007
Dát tip
na štyroch riadkoch štyrikrát Slunce v rovnakom rode pôsobí neuveriteľne rušivo a zabíja celú atmosféru... Menej je niekedy viac...

:DD som rada, že si pochopila;))) vždy sa to dá kadejako pochopiť;) rado sa stalo za avi;))) aj nabudúce, keď ťa nájdem v nejakej kritike, čo budem pozerať;)

šňupálek
14. 02. 2007
Dát tip
dík za avi, usmátej ;-) ovšem - přestože bych měla - do tohodle se ponořit neumim...asi se potápím v jiných vodách :-) leč nepopírám, že i zde se někdo může s lahodným požitkem rochnit ;-)

bol to opis...opis, do ktorého si sa mala ponoriť... mne sa to podarilo...a dokonca nevyznelo ani ako klišé hvězdu všech hvězd...* a avi

šňupálek
25. 07. 2006
Dát tip
ptáčci hrajíc? já měla taky dycky problém s těmahle tvarama - a proto je nepoužívám :-) jinak sem nestihla, co vlastně dílo chce říci... (slova sem četla a pochopila...ale "to" mi tam chybělo - ovšem! dyť je to pro radost! :-) )

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru