Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínání, aneb žijem skromně.

26. 02. 2001
1
0
1419
Autor
Stepca

Tuhle písničku věnuji své "pevnině" a všem trosečníkům v moři času.

Vzpomínání, aneb žijem skromně. Je široké, je hluboké moře, co nás oba dělí. Jenom chůzí, jenom krokem vleče se čas od pondělí. Než přijedou v pátek vlaky, co přivezou tebe taky, než přeplujem moře času dotknout se chci aspoň hlasu. Pošli mi ho po té vodě v láhvi z vína, co jsme pili. Necháme to na náhodě zapomenem na mobily. Jak za starých dávných časů dám si láhev tvého hlasu až zacinká o útesy budu vědět lásko, že jsi. Jsem trosečník k sobě skládám plachty, lana, kusy dřeva. Postavím loď jménem Adam, ty postav svou jménem Eva. Poplujeme proti sobě ve vzpomínkách, podle hlasu, co zbyl ve mě, co zbyl v tobě, najdeme se bez kompasu. Z veršů a slov lodě staví blázni, co se k sobě plaví celý týden, aby měli nač vzpomínat po neděli. Je široké, je hluboké moře, co nás oba pojí. Jdeme k sobě jenom krokem rychlosti se láska bojí. Přes oceán našich duší slyšíme, jak srdce buší. Mé pro tebe, tvoje pro mě, to nám stačí, žijem skromně. Jsem trosečník k sobě skládám plachty, lana, kusy dřeva. Postavím loď jménem Adam, ty postav svou jménem Eva.
Stepca
22. 06. 2001
Dát tip
Děkuju.A nejen za kritiky.

Bibša
20. 06. 2001
Dát tip
Jo jo, láska.... nejlepší inspirace. Líbí, úplně nejvíc moc. Ach jo, co nejmíň bouří přeju, a ať ... ať všechny plachty napne vítr a stožáry se nezlomí...

Stepca
28. 02. 2001
Dát tip
... díky vám :-).

Mahoney
27. 02. 2001
Dát tip
líbíš... trosečníku :*))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru