Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kočičí mejdan

18. 02. 2006
0
0
676
Autor
Meribet

Dala jsem si dlouhou pomlku, než se opět odvažuji něco se dát, je to lehké, je to pro mou kočku, která vyspává zřejmě po noční fušce :) *

Jaký pán, taký kmán.

Vemme si komunitu koček. Zdá se, že Vaše kočka sedí doma, je ráda, že si může sednout na topení, že má jídlo, když si mňoukne a nic jiného než stěny Vašeho domu nezná. Ale ono se taky říká, že když kocour není doma, myši mají pré. Tak je jasné, že když pán není doma, má kočka čas pro sebe. Nebo když pán spí. To je riskantnější, ale někdy to prostě jinak nejde. Však by v těch stěnách zešedivěla, nic nepodniknout. Taková kočka, to je tvor dobrodružný a když ne dobrodružný, tak alespoň družný....


Klaply dveře a hup šup, co udělá Vaše kočka? Frnk, cvrnk a klap a je fuč. Že se Vám to nezdá? Když přijdete, je doma a chrní? Ale ale...copak jste si nevšimli drobností, které doprovází každý Váš příchod? Někdy zámek prostě nejde otevřít, když se to povede, kočka je většinou za dveřmi, máte radost, že Vás vítá, ale ona si ještě utírá pot z čela, že stihla v mezích vyndat tu sirku, abyste na to do pěti minut zapomněli. Nebo když přijdete a nemůžete kočku najít. Prostě není, voláte, číčáte, nabízíte jí její oblíbené šťavnaté kousky masa a ona prostě není. Do patnácti minut se ležerně přivalí, protahujíc nohu za nohou a tváří se, že právě prospala život. Ale všimnětě si, jak jí cukají vousky. To se jí odplavuje adrenalin, když se řítila skrz okapy, díry, popelnice a jiné opičí dráhy. Nebo se Vám určo stalo, že Vaše kočka přišla zasviněná a Vy vůbec netušíte z čeho. Mezi Vaší palandou a skříní nebo mezi kuchyňskou linkou a lednicí se Vám takhle znečistit nemohla, ale na druhou stranu, kočka je vynalézavý tvor, tak nad tím opět mávnete rukou a jen jí vyčíníte, že správná kočka se myje.
To byly jen názorné příklady, jak nevšímaví jsme k našim miláčkům.Pak je tu faktorem charakter Vašeho čtyřnožce... Jestli máte rváče, tak bývá špinavý, když máte byznysmena, tak Vám demoluje byt večírky, když máte Lady, tak Vám občas zapomene zavřít okno.


Co takové kočky dělají, když nejste doma? Co by... sedí a klábosí, nebo se baví očumováním cizích oken, či prolejzají veškerenstvo, aby našli ten zbytek burgra, který jste vyhodili. Ono záleží na tom, k čemu svou kočku vedete... Když celý den sedíte v knihách, tak se nedivte, že Vaše kočka je silně postižena poruchou zraku, protože prostě není připravená na čtení takových obrovských písmen. Když hrajete na nástroj, tak se nedivte, že Vaše kočka trpí nedoslýchavostí, kdysi v džungli ptáci nevyřvali takovou sílu, jako Vy uděláte jedním dechem.
Ať tak či tak, ať kočka filozof, či umělec nebo písmák, každá potřebuje nějaký ten čas, aby si protáhla tlapky a pohádala se se sousedkou. zkuste někdy říct nahlas, kam jdete, kdy se vrátíte, že jste omylem nechali pootevřené okýnko na záchodě a uvidíte, že Váš byt po Vašem příchodu přestane vypadat jako po válce a že se Vám dveře najednou nebudou zadrhávat.... *


Martinka_M
20. 02. 2006
Dát tip
To je supeeeer, ještě teď se směju:o)))

jaza
18. 02. 2006
Dát tip
fejeton to není určitě, ale do takového dokumentu o zvířátkách by se to náramně hodilo)))

sklenář
18. 02. 2006
Dát tip
je to pěkný, už proto, že mám taky kočku :-))), ale jak už jsem ti psala prve - slohově dopilovat! např. věta: "Někdy zámek prostě nejde otevřít, když se to povede, kočka je většinou za dveřmi, máte radost, že Vás vítá, ale ona si ještě utírá pot z čela, že stihla v mezích vyndat tu sirku, ----až sem dobrý ----- ovšem co je tohle?: abyste na to do pěti minut zapomněli - nedává to smysl (co kočka udělala abysme na sirku zapomněli? Utřela si pot z čela? Vyndala sirku v mezích?.....? (chápu jak jsi to myslel - ale ta věta je špatně)...a takových míst máš v textu víc! - přesto je to svěží a zábavné!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru