Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

STIGMA JEJÍ KRVE

21. 02. 2006
5
0
1483
Autor
stihar

vzal jsem si k srdci mnohé výtky a (pro jednou) publikuju něco s normálně používanýma velkýma písmenama...

 

     Její krev špiní dlažbu hypermoderních metropolí brutality, které bývaly velkoměsty všech kontinentů. Je to vínový opar mlhy pod červánkovým obzorem. Karmínové krůpěje, třpytící se na čepelích střepů, skalpelů a nožů a na špičkách injekčních jehel, jsou také její krev, stejně jako růžová pěna na hnisajících vředech.

     Její hemoglobin zásobuje metastázy a nádory celé planety kyslíkem, aby bujely rychleji a efektivněji. A je to zase její krev, která se nesráží v ranách, ale v cévách, v orgánech a mezi mozkovými laloky. V jejím krevním řečišti mutují a vznikají nové virové a bakteriální kmeny, které decimují lidskou populaci, její strupovité zbytky zaschlé krve infikují cizí tkáně a celé organismy. To její krev je zředěná nadprodukcí hormonů a nedostatkem inzulinu, a je plná defektních řetězců molekul DNA. V jejím těle cirkuluje menstruační krev všech žen a je hostitelským médiem pro HIV, žloutenku, ptačí chřipku a ebolu. To ona přináší současné civilizaci zhoubné epidemie!

     Krev je stigmatem současnosti a ona tou svojí, která jí proudí ze sliznice (proříznuté přeraženou nosní chrupavkou) kreslí na zdi ulic vašich měst odporné grafitti a píše urážející texty.

     Její jméno je Společnost.


drsný a líbí se mi to :) *

Laura_L
21. 02. 2006
Dát tip
dobrý, fakt, čekala jsem co bude za pointu ale ta společnost je super tip

stihar
21. 02. 2006
Dát tip
=o)

Norsko
21. 02. 2006
Dát tip
vypadá to, že seš nad věcí...*

netwar
21. 02. 2006
Dát tip
Líbí se mi to. T.

Mně se zas zdá hodně krutej ten obsah, pointa dosti laciná...Ale nevim, no... mmch:V Aeru začíná festival otrlého diváka - doporučuji jako úvod...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru