Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vidina ráje

27. 02. 2006
0
0
764
Autor
Arienwen

Tohle dílko (úkol na seminář, téma povinné) ještě není dokončené, ale ráda bych slyšela nějaké názory na něj, než ho upravím a snad i rozvinu...předem díky za podněty.

 

 

 

Vidina ráje

 

A za údolím šeré smrti? Světlo.

 

 

 

      Duše vzlétnou a roztančí se. Tancem, jenž je žalobou proti světu, zpočátku plný bolesti a  utrpení. Jen pohleďte, duše jsou pochroumané a jejich  je přerývaný…čeho jste se na nich dopustili vy, ač nechtíc? Který z těch černých šrámů, jež tak hyzdí, pochází od vás?

     Ale každé rozvíření vzduchu  přináší úlevu, každý krok očišťuje. Až jde tančit snadno, duše se pohybují lehčeji než víly mezi kmeny bříz. Ne, není to přelud, je to ta jediná skutečnost – bylo někdy něco jiného než tanec a ten, kdo v něm duše vede? Jejich průvodcem je ten, kdo je držel za ruku ve chvílích smutku i radost, ten, který je bral do náručí, když jim bylo nejhůř. Teď je vyzval a není nic, co by je mohlo oddělit…budou tančit po cestě domů.

 

     Některé duše jsou vyděšené, nikdy neviděly tolik světla, nikdy ani nevěřily, že může existovat. Cítí se zahanbeně před postavou oděnou ve světle, skrývají svou tvář před jeho planoucíma očima. Avšak ty nejčistší z duší, ty, které svítí týmž světlem jako postava, mu běží vstříc, vítají se jako přátelé. Ne – jako rodina, jako ti, kdo se milují, ale dlouho se nesměli vidět, přesto však věděli, že je ten druhý s nimi, nikdy nezapomněli…a stále tančí.


Finch
06. 03. 2006
Dát tip
Jasně, chápu. Ale víš co? Zkus příště nejdřív někam dofrčet; vsadím se, že to pak bude lepší ;)

Arienwen
06. 03. 2006
Dát tip
Finch: uznávám a kaju se ;). Hodila jsem se to sem hlavně pro to, abych věděla, jestli ještě vůbec pokračovat, jestli frčím správným směrem. Jinak díky... Lyrae: Díky moc, těším se na podrobnější zprávičku...:)

Finch
04. 03. 2006
Dát tip
Hmm, a jako co? Pěkný začátek, ale samotné neobstojí. Kdybych sem měl cpát všechny svoje začátky něčeho, co snad někdy možná rozvinu, tak nedělám nic jinýho.

Lyrae
30. 11. -0001
Dát tip
moc krásné...asi se k němu ještě vrátím, nejsem teď zrovna ve formě, ale krásné to je moc.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru