Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kateřině N.

27. 02. 2006
1
1
1399
Autor
Perchta

27.2.2006 Viliam Buchert: "Tajemství Kateřiny N." Jan Čulík, Britské listy S článkem Bohumila Kartouse "Mimozemšťané by neměli šanci" polemizuje v pondělí Mladé frontě Dnes, aniž by názoru, s nímž nesouhlasí, poskytl prostor, či ho vůbec jmenoval :) Viliam Buchert. Píše, že je vítězství Kateřiny Neumannové pro mnoho Čechů vzorem, a proto je důležité. V zahraničí často znají podle něho Čechy pouze jako sportovce.

   Kateřin je plno, taky jednu znám, nadaná studentka lehce přes třicet. Já byla studentkou ještě ve čtyřiceti, takže Kateřina studentka je v mých očích  mladá.
   A pak tu máme Kateřinu N., co si vyběhala zlatou. Seděla jsem u kompu a louskala krátké větičky na novinkách.cz. Blížil se konec závodu.
A anděl zhůry řekl "Lukáši, já už to nevydržim." Andělovi se asi chtělo čůrat. Anděl je asi ženského pohlaví, my holčičky už to tak máme, pořád se nám chce čůrat, zvláště, když o něco jde.
   A nakonec je tu ta otázka, je-li to vítězství důležité, mělo-li být na první straně novin, mělo-li být v přehledu zpráv novin televizních. Záleží na úhlu pohledu. Za sebe bych chtěla říct asi tolik: Když olympijské vlajky vlají, tak to znamená to, že státy spolu neválčí. Někomu se zdá, že to není důležité. Je to hlupák.
   To byl můj osobní názor, ale rozhodně si ho neberte osobně, pokud s ním nesouhlasíte. Televize jde přece vypnout a noviny se výborně hodí k vysušení mokrých bot.

1 názor

Garage
26. 05. 2007
Dát tip
:-) viz. stanislav

stanislav
03. 03. 2006
Dát tip
A nakonec je tu ta otázka...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru