Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ulice

04. 03. 2006
3
1
1601
Autor
marigold_ana

Byl jednou jeden pán. Šel po ulici a koukal se lidem do oken. Bylo léto. Už se stmívalo a krásnej teplej vzduch mu ovíval vlasy. Byl šťastnej, že se může takhle procházet sám večer po ulici. Samota je někdy lepší, než být s někým, kdo pořád žvatlá o ničem.

Miloval tohle město i všechny ty domy a světla, která problikávala mezi větvemi stromů. Přál si vyletět někam hodně nahoru a užít si ten krásnej pocit ještě víc a za pár let zase sletět zpátky na zem. Už prošel několikátou ulicí a shlídl milióny oken a pořád toužil po nějakém dnešním bodu večera, po něčem, na co by mohl vzpomínat z téhle procházky a co by ho udržovlo ještě při životě, kromě léta a všeho, co do toho patří. Toužil po určité události, na kterou by nikdy nezapomněl a která by se mu stala osudovou.

   Došel až na samý konec města a pak nasedl na tramvaj a svezl se zpátky domů. Projížděl mezi místy, kde vyrůstal a vzpomínal na to, jak léta tu už chodí mezi ulicemi a pokaždé si říká, že by to chtělo něčím nebo někým ozvláštnit. Měl rád sice samotu, ale uvítal by i někoho, komu by mohl říct všechny své myšlenky a s kterým by prožíval ten krásný pocit z toho, že je léto a štěstí, které si nedokázal odůvodnit.


1 názor

gotech
27. 04. 2007
Dát tip
Asi zajímavá původní myšlenka ale konec to úplně kazí... Čekal jsem něco hlubšího po přečtení prvních řádků...

Oldjerry
13. 06. 2006
Dát tip
Mari - jestli je ti opravdu čtrnáct let, tak je to celkem dobrý začátek. Je jen třeba si uvědomit , co vlastně chceš říci. Tohle dílko o jasném záměru nesvědčí. Pak je i dost důležité jak nejlépe říci to, co říci chceš. Kupodivu tato část tvé práce je daleko vyspělejší, než ta první. Jenže krásně říci nic - to je o ničem. Ne, abys přestala psát, jen přemýšlej, nic víc. Spíš ti tady všichni odpustí gramatickou chybu, než - odpusť - blábol...

:)

Alea
28. 03. 2006
Dát tip
A za co?Já dík tobě,mě to vždycky potěší,kduž si ji přečtu. =o)

dík..

Alea
26. 03. 2006
Dát tip
Četla jsem to ještě před tím,než jsi to umístila sem,,ale pořád se mi to líbí z tvejch věcí nejvíc

Hmm... mě to nic neříká. Škoda..., dobrou noc.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru