Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dialog o lásce

08. 03. 2006
1
0
496
Autor
Antonspelec

Možná to není nic nového nebo zvláštního, ale byla to opravdu taková síla, že jsem to prostě musel napsat.

Dialog o lásce

 

 

„Jé to je nádhera! Už jí nikdy nepouštěj, vždyť je tak úžasná…“ doslova zpívá jeho srdce.

„No co to pro pána boha vyvádíš?! To jsi zapomněl? TA TVÁ! Nebo snad chceš mít dvě? Vzpamatuj…!“ křičí rozum co může.

„Podívej, ty její krásné tváře, vlasy, oči, …, srdce, potřebuje tolik lásky. Ale i přes to, teď jakoby láskou září.“ stále čím dál líbezněji zní zpěv jeho srdce.

„To si jako myslíš, že můžeš dát lásku více ženám, nebo co? Mýlíš…“

„Neposlouchej ten ošklivej rozum,“ přerušuje stále častěji nádherný zpěv srdce ošklivý rozumný hlas, „je ti s ní přeci tak nádherně!“

 

 

            „Ano! Udělej to, vždyť tě tak přitahuje…! Srdce už dávno přehlušilo hlas rozumu. Jejich ústa splynula v mnoha nekonečných polibcích.

 

 

Byla noc a opět zazněl hlas rozumu:

„Pamatuješ? Slíbil jsi, že jí nikdy neopustíš, budeš se o ní starat a navždy chránit. Ona Tě miluje. A ty po dvou letech uděláš něco takového?“

„Bojím se že to skončí, vzniklo něco tak krásného, proč to nemůže trvat věčně?“ ptá se srdce celou noc, stále dokola, pomalu slábnoucí a stále víc přehlušující rozumem.

 

 

„Proč jsi ho to donutil udělat? Proč! To neexistuje jiná možnost? Vždyť jí teď strašně ublížil!“ zeptalo se ubrečené srdce následující večer rozumu.

„Jen tato možnost ublíží nejméně.“ odvětil rozum.

„Opravdu to ví rozum tak jistě? Cítím, že jí to bolí…“ možná ještě teď srdce pochybuje.


Narvah
09. 03. 2006
Dát tip
ani jako dialog o lásce, ani jako povídka..

Nicollette
08. 03. 2006
Dát tip
huh, neví někdo, co sem tim chtěla říct?

Nicollette
08. 03. 2006
Dát tip
čovečé nó, stylisticky je to dost ochablé.... takže je jedno, čím se budeš rozhodovat - vždycky ublížíš.... takže je jedno jak se budeš rozhodovat - vždycky ublížíš.... takže je jedno co budeš dělat - vždycky ublížíš..... no neni to ohromně pozitivní? je... člověk totiž potřebuje ubližovat... aby se vyvážil... ale rozdíl ubližovat chladně a vypočítavě..... ó znám pár takových ... bezpáteřních... zmrdů.... todlenc je spíš na úvahu než na kritiku literárního rázu (pokud taká exituje).... něco mě nutí psát dál.. sem strašně samolibá a proto říkám co si myslím... je jedno, co si myslíš, vždycky ublížíš... sakra, tak to se z toho nikdy nevyhrabem co.... takže proč se o to starat.... tomu, komu si ublížil to stejně nepomůže... pořád si bude myslet že seš ten bezpáteřní zmrd i když tobě je to třeba líto... jenže spolu lidi v týhle fázi přestanou komunikovat - když jeden druhýmu ublíží (a vlastně oba sami sobě navzájem)a u druhýho pak vzniká mejlka a první se do toho radši už nemá.... to nemluvím ze zkušeností... ale tip ti teda nedam jako

AndrewJ
08. 03. 2006
Dát tip
Nápad se mi líbí. vlastně k němu mám až příliš blízko. Stylisticky už mi to ale tolik nesedí

Anyz
08. 03. 2006
Dát tip
pekne i kdyz neni to zadna hezka predstava ze kazdemu z toho divneho pleme beha v hlave tohle :D

fungus2
08. 03. 2006
Dát tip
Zajímavá minipovídka*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru