Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je to láska???

10. 03. 2006
2
0
578

Úvaha ze školních lavic....

Je to láska???

 

 

Podíváme-li se o pár desítek let zpátky, musíme si přiznat, že tehdy měla láska už jen jako slovo daleko hlubší význam než dnes. Mladí lidé si sebe navzájem daleko více vážili, svou lásku vyznávali tomu druhému v dopisech a těšili se na to až se zase večer setkají u rybníka. Kdežto dnes mladí lidé vyjadřují lásku v krátkých textových zprávách, do kterých se přeci tak rozsáhlý pocit vyjádřit nedá. Schůzky se plánují a posláním zprávy zase ruší. V dnešní době se láska s romantikou spojuje už jen málokdy. Zamysleme se tedy. Znamená slovo ,,láska“ pořád to samé co tehdy?

Pro většinu mladých lidí dnes není problém seznámit se s opačným pohlavím. Ostych z lidských povah mizí. Vždyť stačí zajít si s kamarády na diskotéku. O seznámení není nouze. Problém je však podle mě v tom, že mnoho lidí jde na diskotéku právě jen kvůli tomu. Nejdou si zatancovat, uvolnit se po náročném týdnu, ale jdou hledat nového potencionálního partnera. Většinou se však ale na takovýchto místech člověk s pravou láskou nesetká. A co tím chci říct? Tohle všechno má za následek, že mladí lidé obrnění nesčetnými zklamáními nejsou schopni hlubšího citu. Mladiství začínají svůj sexuální život kolikrát už před patnáctým rokem (koneckonců důsledkem toho je i snížení trestní zodpovědnosti na 14 let). Možná jim chybí láska rodičovská nebo jsou až příliš ovlivněny všemi médii. Ale když někdo už od tak nízkého věku poznává intimní stránku života, nemůže si podle mě lásky vážit. Dva lidé se mají poznat, a až pak začít vést sexuální život. V opačném případě se v jejich srdci postupem času rozlévá prázdnota. Přestávají na lásku věřit, ač jsou to v podstatě pořád ještě děti. V této době by měli lásku teprve poznávat a ne v ni ztrácet důvěru. Hlavním cílem je už JEN tělesné uspokojení. Ubližují, neboť nechtějí, aby jim bylo ubližováno. Jejich způsob života se jim zdá normální, neboť v jejich okolí jím lidé žijí taky. Tím však pokračuje řetězová reakce, která s sebou nese smrtelnou nemoc - AIDS. A tak umírá i spousta lidí, kteří na lásku věří, milují a chtějí být milováni, avšak potkají někoho, kdo tohoto citu není schopen. Uznejme, je těžké poznat, zda je k vám ten druhý upřímný a nechce vám ublížit, ale i přesto nesmíme na lásku zanevřít. Zklamání sice bolí, ale s prázdnotou v srdci je život jak kniha bez textu.


Bossman
14. 03. 2006
Dát tip
Juj, takovejch slov kvůli lásce?

Nicollette
12. 03. 2006
Dát tip
to co si říkal potom... mi přijde zcestný.. holky si to uměj zařídit to se neboj... to se neomlouvej, já myslim, že nikdo znás nemá ponětí o lásce :o)

Nicollette
12. 03. 2006
Dát tip
jo promiň to avízo tam bylo ale zobrazilo se mi až teď...!?

Nicollette
12. 03. 2006
Dát tip
Milý jagaro, pro příště prosím posílej avízo, ať mohu reagovat..... Nemam o lásce ani ponětí a myslim, že ty ho taky nemáš, chlapče... mluvíš uplně z cesty, nic z toho, co tady propaguješ, sem neřekla....

Nicollette
12. 03. 2006
Dát tip
Bossmane ty seš dobrej kolík :o))) ale jo je to tak, i skvělá holka může bejt na sex a proč ne, proboha... co je na sexu tak hroznýho? Je to jen jakási tělesná aktivita... a vůbec tydle holčiny sou pak mnohem otevřenější, líp jima protejká energie... tos řek docela dobře na druhou stranu, jaks psal že nemá soudit lidi... měla to bejt úvaha do školy a tam věčinou ty profáci přesně tohle čekaj víš co :o))) dík za avi, se mi vyskytl úsměv na tváři :-)

Bossman
12. 03. 2006
Dát tip
:) Chces odpoved? I super holka muze chodit na party a mrdat na hajzlech o sto sest dvakrat tejdne. POkazdy s jinym. Je to kurva? Vlastne neni.. Proste se nechce vazat. Znam jich dost, taky jsem se do jedny zamiloval:) Vim ze ji muzu kdykoliv voprcat(a vim ze by se mi to moc líbilo), ale ja jsem pro pevnej vztah a tak jsme kamaradi a i kdyz se jednou natrasala a sahala mi po tele, tak jsem ji odmít. Jej jak ta se urazila :) Nesuď lidi kočičko. Každej věří v něco jinýho. Tak stačí věřit, že každej jednou najde toho svýho, i když teď říká že ho nepotřebuje. Prcání je super věc, ale nepotřebuju si honit péro frajerkou. Kdo chce šukat ať si šuká. Já se radši miluju ;)

Nicollette
10. 03. 2006
Dát tip
to si děláš srandu že si toto napsala v osmnácti letech hele že ty máš ve škole samý jedničky a máma ti do teď kupuje spoďáry.... to je fakt síla tohleto :-))))) Hlavním cílem je už JEN tělesné uspokojení. - sorry ale co jinýho by mělo bejt cílem? :o))) já myslim, že dneska nejde už ani o lásku než spíš o šukání - mezi náma mladejma :o)))) jako v tý úvaze si na nic nepřišla a navíc mam chuť všechny ty věty vyvrátit a zbořit tenhle mýtus o lásce..... děvče probůh...

vesuvanka
10. 03. 2006
Dát tip
pěkně napsané.... a moc mě zaujal závěr: Zklamání sice bolí, ale s prázdnotou v srdci je život jako kniha bez textu.... TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru