Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děte s tou židlí do prdele

Výběr: domin.go
13. 03. 2006
17
33
6646

Maturitní slohová práce z Českého jazyka 14. dubna 2005 Téma: Poslední člověk na Zemi seděl sám v místnosti. Vtom někdo zaklepal na dveře. Formát: Povídka Hodnocení: Chvalitebně

Peklo, tohle je prostě peklo. Proč já? Čím sem si to zasloužil? Jestli jako tím, že sem rád nosil každou ponožku jinak barevnou? Nebo to, jak sem si furt, aby řeč nestála, furt!, strkal ruku do kalhot a škrabal se na zadku? Jako je pravda, kdo to taky mohl bejt jinej, že jo. Podle mě byl jako takovej seznam, na kterej napsali dle důležitosti, kdyby jako všichni lidi měli z neznámýho důvodu umřít, jenom jeden by přežil, kdo by to jako měl bejt. Na prvním místě byl papež, pak bych asi dal nějakýho slavnýho žluťáka, aby to teda jako bylo etnicky vvyvážený. No a pak už sem asi já!

Papež umřel, hajzl starej, si to kurva dobře načasoval, hnije si v zemi. Tihle papaláši musej mít vždycky něco navíc. Si myslej že sou něco víc. Taky se vsadím, jak nějakej žlutej čekal, jak pude místo mě. Ale pak mu řekli, sorko kámo, to byly jen kecy, žádnýho ťonga nechceme. Je to od vás hezký, že ste celej život vyrůstal izolovanej od světa v malým pokoji na předměstí Kjúšú, žral jen suši a wasabi a naučil se levitovat, ale nám je to vcelku u prdele. Je tady hned za váma v seznamu pan Lukáš, takže berem jeho. Víte, von vždycky chránil slabší, jako třeba na ně plival, dovoloval si na ně, prostě si na nic nehrál. Je to jednička a my ho berem.

Ale mám to tady fakt moc pěkný, tma jak v prdeli, zavřenej v nějaký posraný cimře 6x6 metrů. Plus bonus, nesnáším vajíčka - bliju po nich. To asi v mým dotazníku „Co byste rádi jedli, kdyby vás na furt nechali jako zástupce lid v malým pokoji smrdět?“ někdo blbě přečet. Mám tady totiž automat na vařený vajíčka a na vodu. Prvně sem z toho blil jak duha, ale člověk si zvykne na všechno.

Jinak tady ale nemám nic, až na speciální vrchol luxusu moderní doby, paní židli. Jako, je to fér, jestli na něčem sedět furt, v posraný tmě, jest u toho vajíčka, tak rozhodně na dřevěný, tak krásně tvrdý židličce. Mohli sem dát třeba pohovku, postel, doprdele nebo třeba ty budhistický polštářky na zem, prostě něco..Né, doprdele, oni prostě asi naznali, že sem úplná píča, co si ráda drtí koule o židli, tak mi ju sem dali, ať si taky užije nějakou srandu a nešetří mě tolik.

Tak co budu asi tak dneska dělat, že bych jako seděl a houpal se na židli, jako včera? Nene, dneska budu mazanej, hoplalala. A už stojím. A teď zase sedím. Stojím. Sedím. Stojím. Teď si jako poskakuju, docela mi to de. Ono jestli mi v životě něco šlo, tak si poskakovat, v tom sem byl vážně vod mala dobrej. Jednou byla u nás ve městě Dáda Patrasová, že jako soutěže pro děti, hrozná zábava, hodnotný ceny, já byl v tý době dítě, tak mě rodiče vzali. Prej, kdo vydrží nejdýl stát na jedný noze se zavřenejma očima. Tak si tam ty děti postoupaly vedle sebe, všechny stály a snažily se, postupně odpadávaly…A do toho na kraju jedno děcko poskakovalo po týnoze, a pak najednou slyší, ať si to dítě někdo odvede, než se zraní. Jojo, to sem by já, dycinky sem byl v některejch věcech hrozná píča - blbě sem slyšel zadání tý soutěže.

Coco??? Někdo klepe? No asi to tak už bude. Teda jako to je trochu psycho, na světe sem jen já… a někdo klepe. By mě zajímalo, kdo to jako tak bude, no matka asi ne, ta je mrtvá. Můj nejlepší kámoš asi taky ne, taky je tuhej. Normálně bych to v tuhle denní dobu tipl na nějaký jehovisty, ale ti už sou taky mrtví. Nechám se podat, du tam otevřít. Kurva. Sem úplně v tom rozrušení zapomněl, že je zamčeno. A já nemám klíče. Tak jak to udělat, abych zase u toho nebyl za píču… Nojo, budu dělat, že nejsem doma. Noco, je srpen, sem asi jel někam na dovolenou… Noo … Ještě furt nejsem doma … Aje po klepání.

Tak to nebudu hrotit, stejně mám svýho nejlepšího přítele, dámu ménem židle, pořád u sebe. Jako zmrdi to sou, kdyby mi dali, já nevím, třeba takovou tu dětskou lavičku z tělocviku, mohl sem si po ní chodit jako ňákej provazochodec. Nebo takovej ten gymball, jak se na něm rovnaj záda, néé, voni mi dajou posranou židli.

Navíc není ani z IKEA, to vím jistě, vona je totiž strašně škaredá. Tipl bych to, že byla v Tescu zlevněná z 350 na 200. Tak voni asi malej rozpočet…teď ty vajíčka, to se prodraží, to chápu. Ale dneska to je fakt blbej den. Peklo, tohle je prostě peklo.


33 názorů

Výborný:D Kdysi jsem si to dala do děl "K přečtení" a fakt nelituju! *

jH
06. 05. 2010
Dát tip
*

Ty známky měly přesný pravidla, podle čeho se skládaly. Počet pravopisnejch chyb, dodržení formátu, dodržení tématu, nápad ... Sice to bylo pořád subjektivní, ale dostal jsem to za nedodržení formátu povídka, což mi vytknuto být může, stejně jako je otázka, jestli je opodstatněná ta explicitní forma. Co se mnou věděli, zbavit se mě, přeci:).

Rimmer
11. 07. 2008
Dát tip
Řekl bych, že ti dali dvojku, protože nevěděli, co s tebou. Tak radši ani tak, ani tak.

No, já sem to psal asi hodinu i s přepisem a pak sem šel domů, abych neměl zabitý celý dopoledne:). Byl sem hroznej flink:).

Rimmer
11. 07. 2008
Dát tip
Vynikající. Jestli jsi tohle ze sebe vysypal na zkurvený školní židličce za jedno dopoledne, tak gratuluji! Za mě jednička jak vyšitá. *TIP

jalousie
05. 06. 2008
Dát tip
:D *

máš hafo liberálního bývalého profesora ;)

Už dávno nemám, už dávno ne:). Teď ho mají jiní:).

Brečela jsem smíchy. Je to naprosto dokonalý :) A máš hafo liberálního profesora :D

Najmladšia
15. 10. 2007
Dát tip
ano s z vecí co sa daju dat medzi dva chleby intelekt len srsiiiii:) myslim ze bych si dala resez..mnaaaaaaaaam:DDDDDD

Já nic,já muzikant(akorát sem pod palmama teď strávil půl roku).


domin.go
15. 10. 2007
Dát tip
ty si fakt nesmrtelnej.)

Ticho a Tma
15. 10. 2007
Dát tip
ale milovala tehdy tu noc pod palmami,vzpomínáš?

stejně si mě nikdy nemilovala, ani když sem ti to namlouval pod rouškou alkoholu, tak na co si tady hrajeme:D

Ticho a Tma
15. 10. 2007
Dát tip
egocentriku

domin.go
15. 10. 2007
Dát tip
já nezapomenu,neboj,)

domin.go
15. 10. 2007
Dát tip
kurva meloun,neposílej mi furt avíza.)

Ticho a tmu,prosím:D.Posílám Avi všem co tu kdy psali,kdyby je diskuze náhodou zaujala.Nebo aby na mě nezapomněli:D.Nezní to tak trochu sobecky?:)

Ticho a Tma
14. 10. 2007
Dát tip
melouku,omylem jsi poslal avi mně:-))

No popravdě mě zrovna moc nenapadá, co se normálně natírá hořčicí a dává mezi dva chleby. To je nějaká intelektuální hádanka? Je to kuře? Krůtí šunka?:D:D

Najmladšia
14. 10. 2007
Dát tip
no a čo..načo su komu známky...medzi dva chleby a netriet s horcicou sa to neda....naco? :))))))))))

No, je to takový nějaký podobný hrdinství jako plivnout na hlavu někomu z okna a pak se schovat za parapet a smát se tomu:). Já se tomu teda smál, ale jedničku sem nedostal:).

Ticho a Tma
26. 09. 2007
Dát tip
beat:-))super

domin.go
26. 09. 2007
Dát tip
to si fakt odevzdal,tohleto? tak v tom případě si borec.)))

Najmladšia
18. 04. 2007
Dát tip
rozumiem...chápem a iné

Taky už nejsem nejmladší, na normální decánko úsměv si jen tak tudíž nepřijdu. Max. na šunku v noci do lednice, řízek na benzínce, návštěvu ke slečně, ale to je tak všechno. Jinak si přijdu tak nějak že jako vlastně nikdy nepřijdu. Ale to jen chvilku dycky, pak to odejde:).

Najmladšia
18. 04. 2007
Dát tip
vtipné vážne nie len taký decentný úsmev ale normálne rehot*

Heh, děkan. Můj češtinář při hodnocení slohovky rozhodně tolik smajlíků nepoužil, vlastně nepoužil žádnej a ještě říkal že neví proč sem tak sprostej:D.

Senyoryta
30. 03. 2007
Dát tip
Skvěle dokonalý! Typák! Hele, ale fakt skvělý!

děkuju nastokrát, paninky:)

Mantisa
01. 04. 2006
Dát tip
Líbilo:) *

Jé:),děkuju... No, ta dvojka je za to, že to je tak sprostý, protože to je prej nesmyslný - což si já a možná ani Charles Bukowski(buď mu země lehká) nemyslíme:). A taky to neodpovídá formátu povídky, což si taky nemyslím:). Ale nejsem učitel, nemám nadhled a tak.

Čumák
29. 03. 2006
Dát tip
skvělý!!! nechápu, jak Ti za to mohli dát dvojku. posílám VELKEJ TIPPPP!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru