Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zcestná úvaha

01. 03. 2001
4
1
2288
Autor
Had

Před asi dvanácti lety se odehrálo toto malé drama.

Seděl jsem v první lavici a čmáral si klikyháky do poznámkového bloku. U tabule stál silnější mužík s bradkou a tlustými brýlemi. Vysvětloval funkci tranzistoru a skrze své tlusté čočky zíral do prázdna. Najednou se jeho pohled zastavil na Davidovi. David spokojeně seděl, cucal bombón a občas zeširoka zívl. Profesor se zarazil v polovině věty a do ticha spící učebny pronesl : "Broži, ten bonbón vám zarazím do ucha !" Okamžitě mi má představivist v barvách vykreslila Davida s bonbónem v uchu. Stěží jsem potlačil úsměv. Profesor dál vysvětloval tranzistor a David dál zíval. Bonbón ležel smutně na dně odpadkového koše spolu s igelitovým pytlíkem a kusem rohlíku. Je mu tam nejspíš smutno, pomyslel jsem si. Vytáhl jsem z kapsy karamelu a nenápadně ji obloukem hodil do koše. Alespoň tam bonbón bude mít společnost. O pauze se půjdu podívat jak se ti dva spolu spřátelili. jenom nevím, co z toho vzejde. jestli malá karamelka, nebo bonbónek. ?

1 názor

směju se :o)

Kokyn
10. 11. 2001
Dát tip
Úsměvné...

Climaster
09. 10. 2001
Dát tip
:o))))))))...:o)

suva
16. 04. 2001
Dát tip
a zase mám chuť na sladkouše :c)))) je jim tam spolu asi dobře, ale u mě v bříšku by jim bylo určitě líp :c)))

CZlovek
05. 03. 2001
Dát tip
Had: jo, jo, jo, tohle se tam jako dokončení napsat nedalo... :o)

alina
03. 03. 2001
Dát tip
:o))) Skvělý!!!! Bacile: sisinky se už zas dělaj!

Bacil
02. 03. 2001
Dát tip
Možná Sisinka, to byly takové ochucené karamely, ale to už se asi nedělá.

CZlovek
02. 03. 2001
Dát tip
A jak to dopadlo??? :o)

Had
02. 03. 2001
Dát tip
Jó, na sisinky si vzpomínám, ale stejně jsem měl raději mléčné karamely (pak se taky dělaly s oříškama, ale to už nebylo ono). A dopadlo to tak, že než jsem se tenkrát k tomu koši dostal, už můj křížící experiment překryly odpadky jiných studentů :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru