Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ovce a Mrcha

19. 03. 2006
0
0
501
Autor
Chester

Jednoduchý partnerský trojúhelník. Já bláznivě miluji jí, ale ona miluje jiného. Tohle určitě každý zná, já ale (na jednu stranu bohužel, na druhou bohudíky) nejsem „každý“. Někdy si s nadsázkou říkám Někdo a někdy Nikdo. Ale vždy musím mít něco speciálního: Já bláznivě miluji jí, ale ona stejně tak bláznivě miluje jinou. Ano, jinou. Miluji jí tak moc, že když je šťastná, ať už s kýmkoliv, mám z toho upřímnou radost. Ale ona šťastná není, trápí se. Ta dotyčná je totiž mrcha. Hraje si s ní a využívá její plné (a znovu to slovo) a upřímné lásky. Byl jsem, když jsme byli ještě spolu, opravdový milenec, teď s odstupem času, jsem to konečně pochopil. Milovala mě, jako dívka dokáže milovat chlapce. Ale tu mrchu miluje tak moc, jak jen dokáže dívka milovat jen dívku. Někdy jsme měl pocit, že mojí „upřímné“ lásky schválně využívá, a někdy tomu tak skutečně bylo, ale pravda je jako vždy úplně někde jinde. Za to všechno může ta mrcha. Toto obvinění zní velice jednoduše, ale věřte. Mrcha mě buďto k smrti nenávidí, nebo k smrti miluje. Tohle ještě nevím jistě, ale na osnově to nic nemění. Mrcha mě nemůže mít (a nebo nechce mít) – nenávidím ji. Ještě se orientuje? Klidně se vraťte a přečtěte si to znovu, já počkám…

 

Potvora se proto rozhodla, že mě zničí tak, že si omotá kolem prstu mojí lásku a bude jí ovládat. Povedlo se jí to, protože moje láska mrchu miluje. Nedalo se to vymluvit, jen jsem si sám pod sebou řezal větev, kopal jsem si hrob. Je totiž zbytečné vymlouvat někomu něco, když je zamilovaný. Dřív jsem nechápal, proč se semnou rozešla, bylo to kvůli jinému? Vrtalo mi to hlavou, prostě mě už nemá ráda. Kam se může láska podít? Láska se nevypařila, jen jí přebyla jiná láska, jiná. Prostě někdo s kým se nemůžu srovnávat, jí přesvědčil, ať se mě zbaví. Někdo kdo měl daleko větší moc než já. U dvou kluků by to vyřešila pořádná bitka a nakonec by jsme oba zůstali sami. Ale dívčí láska bude zřejmě jiná. Jak vesele to zní (zřejmě), ale teď mi zrovna do smíchu není.

 

Teď je moje láska zlomená stejně jako já před lety, když mě opouštěla. Po těch všech bezesných, nekonečných nocích, potom všem ničivém utrpení je to tu zas. Tolikrát jsem si říkal, zapomeň, a tolikrát jsem to nedodržel. Utrápená a zmatená je tu u mě a potřebuje mojí lásku. Tvrdí, že napořád, ale oba víme, že to zítra přejde. Pro ní, pár hodin zapomnění, porozumění a lásky, pro mě, pár měsíců nespavosti a zažívacích problémů. Když se mrcha dozví, co se stalo, že její ovečka byla si u mě vylít srdíčko, začne mě zase ničit, to je teď můj miláček zase chviličku v ráji. Já trpím, ale to je nepodstatné. Když se mrcha nabaží, odkopne použitou ovci a žije dál svůj zvrhlý život. Miláček trpí a já budu zase za pár dní v ráji. Opakuje se to pořád a nikdy to neskončí…Nikdy. Ledaže by chcípla mrcha jedna. Nebo to nevydržím já. Ale vždycky, všechna ta bolest a lež budou stát za tu chvilku dokonalosti, když držím svojí krásku v náručí…Konečně to chápu, ale nejsem schopen to změnit. Jsem ovce. Mrchy ovce. Všechny nás ta mrcha zničí !
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru