Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesty a hvězdy

20. 03. 2006
0
0
749
Autor
...www...
Je milion cest, kterými můžu se dát
a je milion hvězd, o kterých nechám si zdát.
Ty jsi ta cesta, kterou chci jít
a taky ta hvězda, o které nechám si snít.
Jedinou cestou mou správnou, zdáš se být ty
a proto jen tebe v srdci chci mít.
Milé... A kdy už to opravíš?

...www...
23. 03. 2006
Dát tip
no, tady to vidíš (vidíte), to jsem celá já....nic neudělám pořádně, nic si po sobě ani nezkontroluju...ale díky za kritiky

Nuže... Báseň neznamená jen to, že se poslední slova v řádcích rýmují. Je třeba i hledět na rytmus, a typ verše. To k technice. Ohledně obsahu - lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem nikdy nic podobného nesepsal. Sepsal, a dokonce kvanta, ale v tvůrčím projevu je přecijen potřeba určitá sebereflexe, a hlavně nadhled. Troufám si říct, že tohle by ve zpětném pohledu neuspělo. To, o co se zde (snad) snažíme, je dosáhnutí řekněme jisté nadčasovosti básně. Naivní veršovánka nepřežije ani hodinu, byť má v reálném životě své opodstatnění. A na závěr - autorka, která si po sobě text ani nepřečte, a označí svojí cestu za "spávnou", zaslouží naplácat na holou. Ve vší počestnosti. :)

...www...
20. 03. 2006
Dát tip
No, tak tady jen neco na zacatek, jako aby se neřeklo..napsala jsem to asitak před dvouma rokama, tak se nedivte, že je to takový dětinský.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru