Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Překvapující sdělení a můj názor na „růžový zákon“

24. 03. 2006
0
0
998
Autor
carodejkaPS

no prostě událost všedního dne,

"umíš držet jazyk za zuby???"
"jj, povídej:-)"
"přísahej, dva prsty pravý ruky a žádný zkřížený prsty!!!"
"přísahám, tak už to vykop!!!.-)"
Incoming file. . . na monitoru se objevil tmavovlasý sympaťák s šedomodrýma očima.
"tak tohle je Roman"
"a dál?"
"psal jsem o jakési Romaně a dál už asi není co vysvětlovat :)"
"omlouvám se, asi jsme natvrdlá, ale nepochopila jsme , proč si mi poslal Romana, kterýho neznám, to je jako nějakej kamarád?"
"psal jsem, že moje přítelkyně je Romana, mno a moc se s ní doma nechci ukazovat brouku, došlo??? Roman je trochu víc než kamarád…"
Aha. Moment překvapení, kamarád je gay,… Civím na fotku Romana zřejmě i s otevřenou pusou, nějak mi to nechce pořádně docvaknout. Je to nečekané zjištění. Já ho za to neodsuzuju , ale tohle sdělení mě opravdu dostalo. Okamžitě mě zajímá, jak na to reagovali jeho rodiče.
"Pač jsou oba z malýho města, tak se jim to z počátku moc nezamlouvalo, táta mě chtěl léčit, máma chtěla oženit, že se to tim spraví apod."
No to je hustý, říkám si. Chudák, oženit, co by s tou manželkou asi dělal?! Musím se tomu smát. Ukončím rozhovor po ICQ a zalehám do postele. Koukám do tmy a nepřestávám na něj myslet, když mi bylo asi 14 dokonce jsem se s ním líbala. Přemýšlím,jaký je to pocit, když bych zjistila, že se mi líbí stejné pohlaví? Sama si to těžko dokážu představit, pořád mě jaksi ti chlapi přitahují o moc víc, než ženy, i když dokážou občas ublížit až nechutně.
A co se týče "růžového zákona"? Říkám si konečně!!! Proč by mělo být odpíráno gayům a lesbičkám právo na registrované soužití? Jsem si jistá, že zákon možná i těm pověstným 4% populace umožní pohodlnější začlenění do života.
A jak to bude s adopcí dětí? Kolik % manželství se podle statistik rozpadne a kolik je svobodných matek nebo kolik je otců, kteří se starají o dítě sami? Není to jeden, ani dva, ale troufám si tvrdit, že tisíce neúplných rodin, kde dítěti může druhý rodič opravdu chybět. Na druhou stanu v naší společnosti nacházíme úplně rodiny se slabým sociálním zázemím, které dítěti nedokážou poskytnout potřebnou lásku, péči a finanční zabezpečení. Proto jsem já, ať se vám můj názor bude zdát jakkoli pobuřující či šílený, proto, aby i těmto registrovaným párům byla adopce dětí umožněna.
No a závěr? Ať už jste homo-, hetero-, nebo bisexuálové, přeji Vám krásné jarní dny a hodně lásky, protože je jí málo!;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru