Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O lásce milenecké a manželské

27. 03. 2006
0
0
1350
Autor
čouhán
Při milenecké lásce jde především o krásné společné zážitky a z nich pak případně, tak nějak sama od sebe, možná vyplynou nějaká rozhodnutí o společném životě.
V lásce manželské musí být na prvním místě nezvratně odhodlané rozhodnutí společně žít a pak teprve je možné, ovšem za vynaložení nezanedbatelného oboustranného úsilí, dopracovat se k nějakému krásnému společnému zážitku.
Knihovník
13. 04. 2006
Dát tip
to je blbost. "vynalozeni usili" to je jakoby chodili do prace...

čouhán
28. 03. 2006
Dát tip
Hele, Jenyku, Plzáka si po nocích nečtu a ani ho necituji. Spíš mi byly inspirací citáty Oscara Wilda na toto věčné téma. Odpustil jsem si ovšem ten jeho sarkastický tón. Přesto to může být pro někoho poučné. Nechci ale v žádném případě nikoho poučovat! Každý se stejně nejradši spálí párkrát sám, než si udělá nějaký takový podobný názor. wedle_vazy, tos vystihl moc pěkně. Díky. Přesně takové citáty se mi líbí - když provokují už svou souměrností. Vissel_, rozumím Tvým rozpakům. Nejsi sám. Já už jsem si zvykl. Ber to prostě tak, že citovat můžeš koho chceš, včetně sebe. :-) V případě cizího citátu je samozřejmou slušností uvést jméno autora. To je, e.danae, na citátech to nejpůvabnější - jednoduše a kategoricky něco prohlásit o něčem složitém a mlhavém. I pojem milencká láska je mlhavý, jak jsi správně postřehla. Myslím, že pro účely tohoto citátu bohatě postačí mít alespoň mlhavou představu o významu slov "milenec" a "láska".

e.danae
28. 03. 2006
Dát tip
To je mi nějaké kategorické a jednoduché - a vůbec, was heisst milenecká láska?

wedle_vazy
28. 03. 2006
Dát tip
manželství bez lásky celkem často a pravidelně střídá láska bez manželství :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru